fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam 6 ay - 1 sene sonra ev kira sözleşmesini yenilemek istemiyorum derse veya evi başkasına sattım hadi çık derse ne olacak? Ev sahipleri de bu sefer evi satıyorlar. Gidiyorsun bu sefer x2 x3 katı yeni ev buluyorsun. Döngü böyle devam ediyor. O zaman atıyorum %40ı keşke kabul etseydim demek zorunda kalacak 6 ay sonra.

Kanun orada, kim ne kadar uyguluyor hepimiz görüyoruz. Yok veya var hükmünde çenemizi yırtıyoruz ama ortada gerçekler var. Yüz kaç uygulanıyor her şey ortada. Çok söze gerek yok. Enflasyon belli %25 zam imkansız o yüzden.

Umarım herkes %25 alır, herkes rahatlar.
Burada da yanlışınız var. Aşağıda vereceğim linkte detaylı bir şekilde anlatılmış. Sene bitti ben yenilemiyorum deme lüksünüz yok. Altta sadece sorunuza istinaden kısa bir paragrafı paylaşıyorum. Detaylı bilgi almanız için okumanızı tavsiye ederim.

"Evini kiraya veren mal sahibiyseniz kiracıyı evden çıkarmak için geçerli sebeplerinizin olması gerekir. Çünkü kiracı, “Ben çıkıyorum” demediği sürece normal şartlarda kiracıyı tahliye etmeniz pek mümkün değil. Sadece bazı durumlarda evinizde oturan kiracıya, tahliye davası açabilirsiniz. Bu durumlar şu şekilde olabilir:"

https://www.mapfre.com.tr/blog/yasa/...lari-nelerdir/

Evet evi satabilir haklısınız ancak yeni ev sahibi de en erken ihtar çektikten sonra 6 ay süre vermek zorunda.