Var mı demişsiniz evet var. Geçenlerde bir arkadaşım aradı ev sahibi yüzde 65 zam yapmak istediğini söylemiş. Kesinlikle kabul etmemesi gerektiğini söyledim. Hatta görüşmeye giderken bende yanında gittim. O da sizin gibi siz kanunlara bakmayın hiçbir geçerliliği yok ev benim değil mi istediğim zammı yaparım devlet ne karışır diyordu. Biz yüzde 25 zam yapıp devam ediyoruz aksinde diretirsen aksi bir şey söylediğin vakit avukatım sizi arar merak etmeyin der demez ev sahibi çark etti neyse kiranızı da düzenli ödüyorsunuz zaten üç kuruş için birbirimizi kırmaya gerek yok yüzde 25 olsun dedi.
Tamam 6 ay - 1 sene sonra ev kira sözleşmesini yenilemek istemiyorum derse veya evi başkasına sattım hadi çık derse ne olacak? Ev sahipleri de bu sefer evi satıyorlar. Gidiyorsun bu sefer x2 x3 katı yeni ev buluyorsun. Döngü böyle devam ediyor. O zaman atıyorum %40ı keşke kabul etseydim demek zorunda kalacak 6 ay sonra.
Kanun orada, kim ne kadar uyguluyor hepimiz görüyoruz. Yok veya var hükmünde çenemizi yırtıyoruz ama ortada gerçekler var. Yüz kaç uygulanıyor her şey ortada. Çok söze gerek yok. Enflasyon belli %25 zam imkansız o yüzden.
Umarım herkes %25 alır, herkes rahatlar.