Hocam bu cümlenizi bir hukukçuya da söyleyin lütfen hakime mesela bu kanın koyulmuş ama bizce realist değil hükümsüzdür diyin bakın neler oluyor.
Kanun neden uygulanmıyor söyleyeyim size insanımız mahkemeden korkuyor dava eden kendisi olsa bile. Hakkını arayan olsa emin ol herkes seve seve uygulamak zorunda kalacak. Kira sözleşmesi yapılmış ise öyle kafasına göre benim canım sıkıldı ben yenilemiyorum deme olayı diye bir şey yok. Evi satsa bile sözleşmenin yılı dolana kadar yeni ev sahibi kiracısı ile devam etmek zorunda. Ya da çık ben oturacağım kızım oğlum oturacak diye çıkarırsa başkasına kiraya verdiği an eski kiracısına tazminat ödemek zorunda kalır. Tabi bu dediklerimin hepsi kiracı hakkını ararsa olur.
Siz hakim, savcı vs diyorsunuz hala oraya odaklanmışsınız hala. Gayet net anlattığımı düşünüyorum. Davadan korkmuyor kimse sadece dava açmanın %25den daha maliyetli olacağını biliyor. Kanun uygulanırsa %25 alacaksın diye 6 ay sonra evsiz kalacaksın, %250 daha fazla kira ödeyebileceğin bir eve geçeceksin. Çok basit sebep ve sonuç. Kanun pratikte geçersizdir maalesef. Bunu zaten yapılan zamlardan gayet net bir şekilde anlayabilirsiniz.
Başka açıklama yapmayacağım. Yoruldum cidden. Kanunun halkın gözünde hükümsüz olması ceza almaması anlamına gelmiyor, bahsettiğim kira zammı kanununun, piyasanın reel gerçekleriyle uyuşmadığı için kanun geçersiz ve hükümsüz. Bunu benim dememle olmadı, etrafınıza bakın %25 zamma oke diyebilen ev sahipleri var mı? Demek ki halkın gözünde hükümsüz.