hızlı bi şekilde üstlere çıkmak için farklı yöntemler vardır.mesela ben genel anlamda seodan anladıgımı söyleyemem yani konudaki sorunuza cevap verebilecek bilgim yok

ama sitelerime 10 yıldır 1 tane backlink almadım.googleda üst sıralarda yer alan,güzel hit getiren,biçok farklı dilde ve içerikte sitelerim oldu.fakat uyguladıgım yöntemler bi süre siteleri üstlerde tutup,bana para kazandırsada sonrası facia oldu.mesela bi site açtım diyelim,1 ay dolmadan siteye google aramalarından 13-15k hit gelmeye başladı günlük.belki 2 ay belki 6 ay güzel para kazandırdı bu site bana ve 6 ay sonra bi anda hitler düşüşe geçiyor,1 hafta içinde site googledan yok oluyor.hiti 13-15k hite nasıl hızlı çıktıysa,3e 5e de aynı şekilde düştü.bu sitelerden bagzıları hala açık,domainleri test için yenilemeye devam ettim.ama bidaha günde 10 hiti göremedim

kısa süreli vurkaçlarla para kazandım sitelerimden genelde yani.şimdide düzgün yoldan gitmeyi deneyelim bide diye seo,backlink muhabbetlerini araştırıyorum ben de işte...
backlink nedir konusuna gelince,farklı backlink çeşitleri varmış.mesela footer backlink,r10.net de sayfanın en altına senin sitenin adresi giriliyor,footer backlink almış oluyorsun.var mı bakmadım ama r10 profiline siteni ekliyorsun,profil backlink alıyorsun,yoruma açık forumlar/bloglarda yorum ekleniyor ve yorumda sitenin linki olunca yorum backlink alıyorsun gibi örnekler verilebilir sanırım.