Algılamada sıkıntı yaşıyorsun sanırım.
Realist olmayan her kanun halk nezdinde geçersizdir. Tekrar etmeme gerek yok sanırım. Siz şimdi gidin fındık için tavan fiyatı 1tl olarak belirleyin bakalım çiftçi 1tlye satacak mı o ürünü? Devlet müdahalesi realist olmadığı sürece halk tarafından uygulanmaz. Al kapı gibi sana %25 üstü kira zamları. Bu kadar cahilce bi yorum ve sonradan gülmüş etmiş

Bu özgüven çeşidini ben biliyorum.
Hocam bu cümlenizi bir hukukçuya da söyleyin lütfen hakime mesela bu kanın koyulmuş ama bizce realist değil hükümsüzdür diyin bakın neler oluyor.
çok cahilsin çok özür dilerim. sen benim ne dediğimi anlayamıyorsun. son kez yazıyorum. realist olmayan kanunlar, halk nezdinde geçersizdir. yok devlet 18 yaşındaymış şu bu. %25 zam veren ev sahibi sayısı kaç sence? Niye uygulanmıyor kanun? Demek ki kanunu takan yok. sen ver mahkemeye, haklı çık, 6 ay sonra adam sözleşmeyi yenilemesin, sonra çıktığında %200-250 daha fazla kira vereceğin bir ev bulacaksın. 6 ay %25i vericem diye diğer taraftan uğrayacağın zararı hesaplayamıyor musun? Yani çok saçma konuşuyorsun ve bir cümlemi alıp konuşmayı onun üzerine yığıyorsun, açıklama yapıyorum fakat okumuyorsun bile. Çok komiksiniz bu kadar cehalet bana fazla. Piyasa dediğin kavram her zaman devletten güçlüdür bunu unutma tüm dünyada.
Kanun neden uygulanmıyor söyleyeyim size insanımız mahkemeden korkuyor dava eden kendisi olsa bile. Hakkını arayan olsa emin ol herkes seve seve uygulamak zorunda kalacak. Kira sözleşmesi yapılmış ise öyle kafasına göre benim canım sıkıldı ben yenilemiyorum deme olayı diye bir şey yok. Evi satsa bile sözleşmenin yılı dolana kadar yeni ev sahibi kiracısı ile devam etmek zorunda. Ya da çık ben oturacağım kızım oğlum oturacak diye çıkarırsa başkasına kiraya verdiği an eski kiracısına tazminat ödemek zorunda kalır. Tabi bu dediklerimin hepsi kiracı hakkını ararsa olur.