Üniversitedeyken (15-20 yıl kadar önce) sadece tek bir cihazı çevirip ayda 300-500TL arası harçlık çıkarıyordum.

Bunun için farklı ikinci el satış sitelerinin profillerine göre çalışmıştım, özellikle forum sitelerinden (ihtiyaçtan satışları, acil ilanları vb.) sürekli takip edip, uygun fiyatlı bir ilan açıldıktan sonra mümkünse ilk ilgilenen olup hızlı şekilde alışı gerçekleştirerek ve sonrasında yüksek piyasalı satış sitelerinden makul bir farkla yine olabildiğince hızlı şekilde elden çıkararak tek cihazda bile yeterli bir döngü sağlayabilmiştim.

Tabi buradaki kritik nokta sadece faturalı, eksiksiz ve sıfır ayarında olacak cihazlar ile ilgilenip, alıcıyı bu cihazı eline almış kadar bilgi sahibi yapacak olabildiğince detaylı açıklamalar ve çok sayıda görseller barındıran ilanlar açmamdır.

Sermayem o zaman sadece kendi kullandığım telefondu ama imkan var ise şu an yüksek sermaye ile birden çok cihaz çevirip, ilan takibine ve kargo, cihaz bakımı vs. gibi işlemlere vakit ayırarak yine güzel bir gelir elde edilir diye düşünüyorum. Tabi o zamanki cep telefonu piyasa ekonomisi ve 2. el çevrimi bugün gibi değildi. İlgi daha çoktu, maliyetler daha düşüktü.

Bugün yüksek maliyetli tek bir cihazdan 1-2K kazanabilmek için en az 20K sermaye ve biraz zaman gerekli diye tahmin ediyorum. O zaman 1000TL'lik cihazı 1200TL'den satışım birkaç gün sürüyordu.

Hangi hacimde bir iş planlıyorsunuz bilmiyorum ama umarım yazdıklarım size de bir fikir verir.