DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani ben henüz 5-6 yaşımda olduğum o zamanları çok istiyorum, hepimizin milli duyguları vardı ama şöyleydi "Bir oluruuuz yolundaaa hadi bastıır gönüller coşsuun, o kupalaar sanaa heelaaal, al gel de gönüller bayram olsuuun" şarkısında birleşirdik, gülerek, oynayarak kutlardık birlikteliğimizi, yine bayrağımızı severdik, komşumuzla dosttuk. Şimdi komşumuza bile düşman olduk. İlla her şarkıya "SEN TÜRKSÜN, SENİN SOYUN OSMANLI, SEN BÜYÜKSÜN" falan koyuyorlar. Türk dizileri yüzünden orta doğu ve Bangladeş, Pakistan, Afganistan, Afrika, Endonezya falan böyle yerlerden göçler gittikçe artmaya başlıyor, en çok da o arap coğrafyasından. Demografimiz çok değişiyor, çok kutuplaşıyoruz, en son bazı ülkeler gibi iki üç bayrak kullanmaya kadar gidecek bu iş. Marketing için, para için geldiğimiz şu durum çok üzüyor.

Sanırım artık milliyetçilikten, Türkçülükten uzaklaşıyoruz ve yavaş yavaş toplum Osmanlıcılığa alıştırılmaya çalışılıyor. Elin pakistanlısı Youtube'da "Osmanlı geri geliyor hazırlanın" yazıyor. Heyallam çıldırıyorum.

Osmanlı denen yapı bir hanedanlık. Ve onların torunları da şu anda amerika, avrupa vs vs yerlerde geziyorlar. hiç birisinin başı örtülü değil (bizimkiler öyle sanıyor ya)
İkinci olarak burdakilerin hiç birisi osmanlı soyundan gelmiyor, yani "Senin soyun osmanlı" durumu mümkün degil.
Ha olsa olsa o zamanlar yaşamış, ve hayatı osmanlı'nın iki dudağı arasında olan ve emeği ile çalışan insanların torunları olabilirler. Ki en doğal ve normali de budur.
Yani hayal ettikleri şey ile gerçek tümüyle farklı.
Ama türklük konusuna gelince o başka bir konu. Çünkü daha osmanlı yokken Türkler vardı ve herkes birbirine eşitti.
Örnek vermek gerekirse kadınlar erkekler ile savaş alanında kılıç savurur, otağlarda da eşit derecede söz hakları olurdu.
Arap yarımadasından geçerken oldu ne olduysa, Kadınların aşağılanması, kız çocukların doğduktan sonra öldürülmesine kadar gider konular.

Osmanlı gelecek ve ne olacak sanıyorlar ? Ellerinde kılıçlarla sahaya çıkıp milleti kılıçtan mı geçirecekler ?
Adam bir tuşa basarak ülkeyi yok edebiliyor. Bizimkiler hala kılıç kalkan peşinde.

Ve ne yazık ki bu cehaleti yönetmek de çok kolay....