Fiziksel olarak evimde bir televizyon cihazı var, ama içinde televizyon yayını yok. yani 20 yıldan fazladır yok.
son 18 yıldır doğru düzgün gazete de pek okumam, sebebi de "neredeyse hepsinde aynı başlıklar ve aynı içerikler" olmasıdır.
Daha çok sosyal medya ve yerel gazeteleri okumayı tercih ederim ve onlar da eğer henüz tekelleşmemişlerse.
Bu bahsi geçen insanlar yada düşünceler yıllardır var, ve temeli genelde cehalete dayanıyor.
Aksi gibi öğrenmeyi de istemiyorlar, çünkü o zaman sorumluluk almaları gerekecek ve kimsenin buna niyeti yok.
Ülkemizde son zamanlarda daha da yükselen bir yapı var, "Bizim bilmem kim bilir bu işleri" ya da "Biz bilmem ne tarikatına üyeyiz, bizim hocamız bilir" veyahut "Biz bilmem ne siyasi görüşüne dahiliz. Bizim büyüklerimiz bilir"
Bunların altında yatan sebepler genelde aynıdır, sorumluluk almayı istememek.
Hocaları söylemiş, yada başkanları yada bilmem kim, onlar da yapmışlar . Suç varsa onların degil, büyüklerinin.
Sanırlar ki bununla kendilerini kandırabildikleri gibi karşılarındakini de kandırabilirler....
Hah işte bunları görünce deliriyorsun.
Bu sebeple hoş geldin demiştim.
Yani ben henüz 5-6 yaşımda olduğum o zamanları çok istiyorum, hepimizin milli duyguları vardı ama şöyleydi "Bir oluruuuz yolundaaa hadi bastıır gönüller coşsuun, o kupalaar sanaa heelaaal, al gel de gönüller bayram olsuuun" şarkısında birleşirdik, gülerek, oynayarak kutlardık birlikteliğimizi, yine bayrağımızı severdik, komşumuzla dosttuk. Şimdi komşumuza bile düşman olduk. İlla her şarkıya "SEN TÜRKSÜN, SENİN SOYUN OSMANLI, SEN BÜYÜKSÜN" falan koyuyorlar. Türk dizileri yüzünden orta doğu ve Bangladeş, Pakistan, Afganistan, Afrika, Endonezya falan böyle yerlerden göçler gittikçe artmaya başlıyor, en çok da o arap coğrafyasından. Demografimiz çok değişiyor, çok kutuplaşıyoruz, en son bazı ülkeler gibi iki üç bayrak kullanmaya kadar gidecek bu iş. Marketing için, para için geldiğimiz şu durum çok üzüyor.
Sanırım artık milliyetçilikten, Türkçülükten uzaklaşıyoruz ve yavaş yavaş toplum Osmanlıcılığa alıştırılmaya çalışılıyor. Elin pakistanlısı Youtube'da "Osmanlı geri geliyor hazırlanın" yazıyor. Heyallam çıldırıyorum.