DartkGandalf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hoş gelmedim aslında hep buradaydım. Ama son iki gündür inanılmaz derecede televizyona maruz kaldım. On yıldır televizyon izlemiyordum. Gördüğüm şeylerden aşırı sıkıldığım için yılların düşüncelerini ortaya attım.
Fiziksel olarak evimde bir televizyon cihazı var, ama içinde televizyon yayını yok. yani 20 yıldan fazladır yok.
son 18 yıldır doğru düzgün gazete de pek okumam, sebebi de "neredeyse hepsinde aynı başlıklar ve aynı içerikler" olmasıdır.
Daha çok sosyal medya ve yerel gazeteleri okumayı tercih ederim ve onlar da eğer henüz tekelleşmemişlerse.
Bu bahsi geçen insanlar yada düşünceler yıllardır var, ve temeli genelde cehalete dayanıyor.
Aksi gibi öğrenmeyi de istemiyorlar, çünkü o zaman sorumluluk almaları gerekecek ve kimsenin buna niyeti yok.
Ülkemizde son zamanlarda daha da yükselen bir yapı var, "Bizim bilmem kim bilir bu işleri" ya da "Biz bilmem ne tarikatına üyeyiz, bizim hocamız bilir" veyahut "Biz bilmem ne siyasi görüşüne dahiliz. Bizim büyüklerimiz bilir"
Bunların altında yatan sebepler genelde aynıdır, sorumluluk almayı istememek.
Hocaları söylemiş, yada başkanları yada bilmem kim, onlar da yapmışlar . Suç varsa onların degil, büyüklerinin.
Sanırlar ki bununla kendilerini kandırabildikleri gibi karşılarındakini de kandırabilirler....
Hah işte bunları görünce deliriyorsun.
Bu sebeple hoş geldin demiştim.