Eski sistemle yurt dışı cihaz kaydı yapan birisi olarak hızlıca anlatayım.
e-devlet üzerinden ülkeye giriş yaptığınız tarihi yazmanızı istiyorlar. Eğer pasaport ile çıktıysanız sisteme pasaport numaranızı da yazıyorsunuz. Bu sayede bilgilerin doğruluğu eşleştiriliyor.
Sonrasında kendi banka hesabınızdan ya da başka bir kişinin hesabından vergiler bölümüne girip oradan bilgileri doldurup ücreti ödüyorsunuz. Ben 120₺ gibi bir ücret ödemiştim o zamanlar.
Şimdiki sistem de aynı şekilde işliyor. Tek fark kayıt yapılan cihazı kullanmak için, kayıt işleminde kullanılan kişinin adına kayıtlı bir sim kart olması gerek.
Siz kullandığınız operatör firmasına gidip babanızın üzerine olan hattı kendi üzerinize alacaksınız. Sonrasında Gürcistan, kıbrıs ya da vize istemeyen bir ülkeye pasaport / yeni çipli kimlik kartı ile gidip gelmeniz yeterli.
Yanlış bilmiyorsam yeni çipli kimlik kartı ile gittiğiniz ülkede size giriş ve çıkış tarihinin yazılı olduğu bir kağıt veriyorlar.
Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
Şu an kayıt ücreti 2.700₺ gibi bir fiyat.
Geçen Hafta Kıbrısa Gidip Geldim Verdikleri Kağıtta Birşey Yazmıyor Sadece Damga Var. Edevlet Üzerinden, İmei Kayıttan kimlik kartını seçip belge no'suna kimliğimizdeki seri no'yu yazmak yeterli oluyor