The_Memo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BetaHouse;

Maalesef İslâm hadis kaynaklarına yönelmiş büyük ve yıkıcı afetlerden biri de hadis uydurmak ve onları sahih hadislerin arasına yerleştirmektir. Siz kendiniz inandınız mi 45 yaşında vefat eden bir insanın 100 evlilik 250 cariye vesaire yapabileceğini. Kaynak

on beş-kırk beş yaş dönemindeki evliliklerde nefsanî ve şehevanî gaye aranabilir. Oysa Efendimiz (asm), bu dönemde genç ve bakire kızlar ve kadınlarla evlenmemiştir. Tam tersine kırk yaşında, üstelik dul bir kadın olan, Hz. Hatice ile evlenmiştir. Ve bu evliliği Hz. Hatice'nin vefatına kadar sürmüştür.

Evlilikleri genel mantığa bakılırsa amaç olarak ya kabileler arası barış sağlanması ve dul olan insanlara bakmak işte.esi açısından böyle olabilir ki o dönemde çok eşlilik mevcut.

İçki konusuna girmeme gerek yok sanırım alkollüyken araç kullanmak bile yasak. Niye çünkü insanı sarhoş edip kendinden geçiriyor kendinden geçen insan da durumu her an tehlike saçmaya müsaittir. O kafayla neler neler yapanlari görüyoruz.

Kaynak ararsanız
Hadis kaynağı ararsan Buhari yeterlidir.
Youtube sözler köşkü yeterlidir.

İneğe puta tapanlar da din şimdi dediğinize göre onların tanrısı da meyve sebze çıkar mantığı var.

Cinnileri yok sayarsanız şayet bunuda benden değil çevrenizde güvendiğiniz bu olayı yasayan insanlara sorun hatta onlar kuran okunurken delirecek kıvama gelebilir veya atlatan insanlar bunu kuran dan aldıkları ilimle atlatırlar elbet -para almayan hocalar vesilesiyle tabi-

Araştırın tabi seçim sizin yinede. İç organlarına bile hükmedemeyen aciz insanlarız biz aslında her saniye nefes alabilme nimetini veren güneşi tam olması gerektiği gibi havaya diken, düşünün güneş dünyaya yakın olsa idi yakar kavurur idi. Merhametli bir yaradan rabbimden başka bir güç olamaz bu kısacası seçim tabi sizin.

Arkadaşım sen benim zekam ile maytap mı geçiyorsun ?? İlk yazdıklarına kızmamıştım ama bu kadarı da fazla artık, karşında ilkokul 4. sınıfta sure öğretilen bacak kadar çocuk yok, yıllardır en ufak detayı didik didik araştırmışım sen kimi kandırıyorsun ? Kabileleri birleştirmekmiş, yaşlıları da korumak var mıydı bari amaçlar arasında? Dul kalanları himaye ediyormuş, güzel göstermek için başka ne diyecekler ki sizlere zaten detay mı istiyorsun? Peygambere 30 erkek cinsi gücü verilmiştir sahih hadisine bak, cariyelik yasaklanmamıştı ve savaş ganimeti olarak alınan cariyeler gayet güzel satılıyordu, 3 cariyeyi peygamberden 440 altın para karşılığı satın aldım rivayetinde bulunan sahabenin hadisine bak, gerçek adı berre olan Cüveyriye yani Arapça anlamı ile " cariyecik " olan, en büyük kaynaklarda yaşı 19 olan kadının kocası kinanenin göğsüne yanmış odun bastırıp ganimeti neredeye sakladıklarını sorarken elleri ile öldürüp aynı gece dul bıraktığı eşi Cüveyriye ile gerdeğe girmesi de dulları korumak için miydi? Boş konuşursan ben dökerim sahih hadisleri, Ayetleri çıkamazsın işin içinden. Kibrit kutusuna sokmam başkası gibi ama şeyhler dervişler gelse çıkamazlar sonra işin içinden. İç organımızla güneşle binlerce dinden birinin tanrısı kabul edilmez, ispatlanmaz anlatamıyorum derdimi. Zaten anlamayacaksınız ama belki başka okuyanlar anlar. Cin var mıdır yok mudur bilemem, olsa bile bu x dinini ispatlamaz anlatabiliyor muyum? Ayette ne diyor? Arılar meyve yer, karınlarından çıkarır diyor mu? Diyor. Arı meyve yemez, bitti gitti benim için, orada son buldu artık.

Dünya yaratıldığından beri ayların sayısı 12 imiş, 4ü haram aymış, haram aylarda savaşılmazmış. Hadi Müslümanların 10 adet haram ay baskını yapıp silahsızlara saldırması olaylarını vs. geçtim, dünyanın oluşumunda çok hızlı döndüğünü ve günlerin 5 saate kadar indiğini biliyoruz, ayların sürekli 12 olması imkansız, zaten ay kavramı ille ay'ın hareketleri ile de olmak zorunda değil, Ay'ın dünyadan 25 bin km uzaklıkta oluşup 384,400 km uzaklığa kadar gittiğini ve her yıl uzaklaşmaya devam ettiğini de unutmayalım. Neymiş? Arş varmış yeryüzü üzerinde, gökyüzünde su varmış, taht varmış, o tahtı 8 Melek taşıyormuş, tanrı o arşta oturuyormuş. Kardeşim bana anlatma bunları, git ilkokul çocuğuna anlat. Hatta onca savaş ganimetini koyacak yer bulamayan bu zengin kabile ve yöneticisine karnına açlıktan taş bağlardı diye yalanlar uydurup inanın beni bağlamaz, benim zihnimle oynamayın, aklımla alay etmeyin. Hz.Hatice ile evlendiğini biliyoruz, Kureyş'in en zengin ve otoriter kadını, tüm kabilenin develerinden bir fazlası Hatice'nindir denir, öyle dominant kadının üzerine kuma getirmek kolaydı, tabi öldükten sonra ne hikmetse peş peşe geldi kadınlar, bazı kaynaklar bu kadın sayısını 57 ye kadar çıkarırlar Mariyye gibi cariyelikten eşliğe terfiler dahil, Safiyye gibi başka kabileden el konulanlar dahil. Onca hadis var hiç mi okumazsınız? Bilgisiz bilgin mi oldunuz başımıza? 30 erkek gücündeydi hadisini okumadın hadi, sahabe arasında dedikoduları da okumamışsındır kaç hadise konu olmuş Peygamber her gün tüm eşlerini gezer hepsine yeterdi diye sayısız hadis var, bizatihi kendi ağzından söylediği eğer dışarıda şehvete düşerseniz derhal evinize gidip en sevdiğiniz eşinizle yatın hadisi de mi gözüne ilişmedi?

Peygamberin kendisi de benzer duruma düştüğünde Zeynep Binti Cahş'ın evine gidermiş, hadislerde buna da ulaşabilirsin ama mutlaka ara ve ulaş, sonra uydurdu olmasın biraz öğrenmek için çaba gösterin. Hadi 9 yaşında Hz.Aişe'yi anladık, 20 yaşında Hz.Hafsa'yı da anladık, 18-19 luk Safiyye ve Cüveyriyeyi de anlarsak ortada kalmasın diye evleniyor sözleri bitmiyor mu hala? Neymiş, sözler köşkü adlı bir youtube kanalı kaynakmış. Ben sana tam tersi yayın yapan youtube kanallarını sayayım mı? Sana göre kaynak değillerdir ama, dişine göre yayın yapan kanal bulmuşsun aman yolundan sapma sakın. Hz.Hasan rivayetlerini ben söylemiyorum, tek kaynak söylemiyor. Senin gibi sahih ve mütevatir hadis inkarcıları ile pek fazla münakaşa edilemiyor maalesef, iyileri seçelim kabul edelim, işimize gelmeyen sahih bile olsa kabul etmeyelim, kesmece bunlar çünkü değil mi? Gerçi Ayetlerde yeter ama burası yeri değil, aklımla alay etmeye kalkmasan bu kadar da ileri gitmez içimde tutardım, sadece inanmıyorum der geçerdim. Biraz daha abartmaya kalkarsan Cemel Savaşı'ndan başlar, köpek ölüsü ve hayız bezi olsa bile su kirlenmez hadisinden girerim, hurmaları aşılamayın hadisine biraz değinir, sonra hastalık bulaşan bir şey değildir sözünden devam ederim. Bende sahih kaynak çok, zamanım bol araştırıyorum ama sen hala 4. sınıfta öğretilen Peygamberin Hayatı dersinde kalmış 40 yaşında 25 yaşında yok Hz.Hatice vs. diyorsun gerisini bilmiyorsun, kendi bilgi seviyende biriyle tartış rica ediyorum, yanlış kişiye din öğretmeye çalışıyorsun.