Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklı öyle mi Burada konu olan şey askerin laubali şekilde elinde telefonla içeri girmesidir bunu tartışacağımıza neymiş ilk önce vali elini uzatacak mış elini uzatsa ne olacak ? eli havada kalacak ee sonra o zaman ne diyeceksiniz dur ben bir senaryo uydurayım hemen asker görmedi vallahi sizin gibi düşünceki insanları gördükçe utanıyorum...
şakamısın?

burda el uzatıcak olan vali değil komutan, komutan herhangi bir hareket yapmadıkça subaylar aynısını yapar
vali el uzatmasın komutan el uzatır vali selamlaşırsa subaylar aynı hareketi yapmakla yükümlüdür
askeri nezaket terbiye kuralları
9.madde Ast, Üst Amirin Makamına giriş/çıkışta selam verir.

burdaki ast telefonlu olan komutan, üst ise validir

12.madde Üst Amir otur demeden ast oturmaz ast Üst amirin yanında ayak ayak üstüne atmaz.

bu madde ise hangi ortam olursa olsun ciddiyetin olduğunu ve astların üstün herhangi bir komutu dile getirilsin yada getirilmesin taklit etmekle yükümlü olduğunu belirtir
burda ise astlar o birisi gülen subay üst ise telefonla konuşan komutandır

12.madde subaylardan güleni etkiler 9.madde ise o komutanı etkiler normalde bu böyledir

benden 11 yaş büyüksün be abim askerliğini yapmış olmalısın ki bu kuralları ve bu konuyu bu şekilde benden daha iyi bilmen gerek ben inzibat olarak 20 yaşımda direk yaptım ve askerliğimi yaptığım yer ülkedeki en çok komutanın bulunduğu yerlerden birisiydi her rütbeden tonla komutan mevcuttu ben ezberledim.

hatta sen yorumumu belki yanlış anlamışsın ben yorumu ast üst ilişkisinden dolayı beğendim fakat üst elini uzatmadan ast elini uzatamaz kısmını bende anlamadım benim askerlik yaptığım yerde bir yüz başı albayın odasına girdiğinde direk selamını verirdi albay ise karşılardı ben bunu gözlem üzerine öğrendim.
burda vali suçlu değilki suçlu olan telefonlu komutan ve ciddiyeti bozan 1 tane subay

kendi yorumumda cümleyi devrik ve hatalı yazmışım
"orda komutan var iken ilk onun el sıkması gerekli" normalde böyle değil "orda komutan var iken ilk komutanın el sıkması gereki" olmalıydı