fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıkıntı yok benim için ne kiracı, ne kirada evi olan biriyim.

Aynen dostum aynen. Tamamen boş, popülist bir yaklaşım yine. Bunlar beni bağlamaz, realist konuşmak zorundayım. Örneğin evimin değeri 1milyon tl olacak ve kiracı 2-3k verecek. Sence gerçekci mi değil? 2850tlden maaşlar 5500a çıktı maaş artış oranı belli. %25lik dayatma tabi ki piyasa şartlarında realist değil ve kimse bunu benimsemez. Siz gerçekçi değil taraf olduğunuz için bu şekilde konuşuyorsunuz. Adam evini satar başkasına, devreder sözleşme taça çıkar, %25zam taça çıkar mecbur kalıp gittiğinizde %200 zamlı yeni evinize geçtiğinizde o zaman %25i hakkınızı savunursunuz. Siz bugün ev sahibi olsanız %25i yerden yere vururdunuz. Duruma göre değil ilkelerinize göre fikirlerinize sahip çıkmanızı tavsiye ederim. Yeni kira zammınız %300 olunca yeni sözleşmede anlayacaksınız zaten. İyi günler
Evinin yasal kirası ile geçinemeyeceğini düşünüyorsan evini satabilirsin dostum. Senin muhasebecin olmak zorunda değil kimse. Kanun ne diyorsa mahkeme onu uygular. Ben arkadaşın yerinde olsam %83lük zammı asla kabul etmez, hukuk önünde hakkımı arardım.