Herseyden önce insan gibi konuşmak gerek. Nasıl ki bir mümin bir ateiste hakaret etmemesi gerekirse bir ateistin de mümine hakaret etmemesi gerek. Dikkat ettiyseniz cümlem de Bile hakkın ne kadar doğru be güzel olduğunu vurguladım işte İslam böyle bir din.
Akıl sahipleri yaradanin kerametlerini her yerde görürler. Kuru toprak kuru ağaç çeşit çeşit cikan meyve sebzeler. O toprak bu ağaç beni tanımaz etmez aklı yok fikri yok nasıl olurda meyve sebze verir yiyince dilim lezzetlenir kokusu burnuma güzel gelir. Görüntüsü gözüme güzel gelir. Yedikten sonra ki vitaminleri bana fayda verir. Bunu kuru odun değil veren Rabbimdir. Odun ağacın arkasında ki Rahmanın kadrini görüp şükür edemezsem o odun gibi giderim cehenneme.
Simdi bu bir örnek sadece bir kamyon toprağı en zeki mühendise versen 1 tane canlı hücre yapabilir mi 🙂
Nefis yaratıcısı kabul etmek istemez elbette çünkü içki içmek zina etmek özgürce yaşamak ona tatlı gelir araya bir bahane koyması gerek. Herkesin inancı kendine inanmak istemeyene mucize de görse boş gelir.
Yanlış anlama ama " gerçek İslam bu değil " maalesef, işte böyle güzel bir din denmesi biraz garip çünkü tam olarak hoşgörü öğütlenmiyor. Burada bile belki 80-100 kere yazdım ama denk gelmemiş olabilirsiniz, son din İslam oluncaya kadar savaşın, müşrikleri nerede bulursanız yakalayıp öldürün diyen bir din öyle dediğiniz gibi hoşgörü dini falan değildir, ortada bir hoşgörü varsa bu sizin veya inanan herhangi birinin kişisel hoşgörüsüdür ancak, dinin değil.
Konu altında ağzından zehir saçan birkaç ucubenin hakaretleri gibi kötü niyetli değil, iyi niyetli olarak yazmışsınız fakat çok yanlış yerlere gidebiliyor yazdıklarınız. Ben inanmıyorum dediğim gibi gurur duyarak söylüyorum, yaratıcının kerametlerini her yerde göremiyorum yani " akıl sahibi " değil miyim şimdi ben? Zeka ise mevzu buradaki en zeki kişi ile inanç konusunda yarışırım, hiç mütevazı olamam şeyhini de alıp gelsin isteyen görüşünü savunsun, en iyi ihtimalle sinirlenip kaçar. Şimdi burada da son cümlene cevap olmuş oluyor. Ben hala günde 3-4 saat din araştırıyorum, bu kadarı bana yetti demiyorum, Ayetler bitiyor hadis araştırıyorum, senin dediğin gibi rahat rahat zina yapayım içki içeyim diye mi inanmadığımı düşünüyorsun mesela, ben 4-5 yılda bir belki yılbaşında arkadaşlar ile ortam olursa ortamı bozmamak için içerim, zina da emin ol İslamda doğru düzgün yeri olmayan bir şey ve fazla büyütülüyor. Belki diyeceksindir ki nasıl yani? Böyle büyük bir günahı nasıl küçültürsün? Şöyle söyleyeyim, 4 kadın alma Ayetinde ikişer, üçer, dörder alın diyor, dört demiyor bakınız dörder diyor, bir şeyi dörder taşı dendiğinde sadece dört anlamazsın ama öyle yorumluyorlar ne hikmetse, Peygamber öldüğünde en düşük sayı veren kaynağa göre bile 9 eşi dul kalmıştı, Hz. Hasan'ın evli olduğu kadın sayısı 100 ün üzerinde, cariyesi ise 250 civarlarında olduğu söylenir. 20şer 30ar alan sahabeleri ve Halifeleri tek tek saymayalım.
Kısacası gücün yeterse 1 milyon kadın ile de evlenebilirsin bir sınır yok aslında, en kötü ihtimalle 9 evlilik yapar sünnet dersin, cariyede de bir sınır yok, istersen 50 milyon tane alırsın hepsi ile işini görürsün. Bunun üzerine ücretlerini verdiğiniz kadınlarla ilişkiye de izin var, bildiğimiz muta nikahı. Onun dışında hadi milyonlarca kadın ile doymadın diyelim zina yapasın tuttu, 4 kişi tam işin gerçekleşme esnasında gördü diyelim, o zaman anca zina olur, erkeklerde en kötü 100 sopa ile yırtar bu işten yani zina suçunu işlemiş olmak için baya halka açık bir yerde kervan geçiş güzergahında falan olman gerek. Birde çoğunlukla bir yaratıcının varlığını ispatlamaya çalışanları görüyorum, ee iyi ama hangi dinin yaratıcısını ispatlıyorsunuz? Aynı sebze meyveyi Asya kıtasında çok başka Tanrıların yarattığına inanılıyor, ortada bir sebze meyve var ama her inanç bu sebze meyveleri kendisinin yarattığını söylüyor çok ilginç. Daha ilginç olanı ortak bir değer üzerinden herkes kendi Tanrısını ispatlamaya çalışıyor, objektiflik bu değil ama iman bu işte, mutlak inanç. Eleştirmediğinizi düşünüyorsunuz ama aslında eleştiriyorsunuz, daha fazla detaya inmeyelim.