Herseyden önce insan gibi konuşmak gerek. Nasıl ki bir mümin bir ateiste hakaret etmemesi gerekirse bir ateistin de mümine hakaret etmemesi gerek. Dikkat ettiyseniz cümlem de Bile hakkın ne kadar doğru be güzel olduğunu vurguladım işte İslam böyle bir din.
Akıl sahipleri yaradanin kerametlerini her yerde görürler. Kuru toprak kuru ağaç çeşit çeşit cikan meyve sebzeler. O toprak bu ağaç beni tanımaz etmez aklı yok fikri yok nasıl olurda meyve sebze verir yiyince dilim lezzetlenir kokusu burnuma güzel gelir. Görüntüsü gözüme güzel gelir. Yedikten sonra ki vitaminleri bana fayda verir. Bunu kuru odun değil veren Rabbimdir. Odun ağacın arkasında ki Rahmanın kadrini görüp şükür edemezsem o odun gibi giderim cehenneme.
Simdi bu bir örnek sadece bir kamyon toprağı en zeki mühendise versen 1 tane canlı hücre yapabilir mi 🙂
Nefis yaratıcısı kabul etmek istemez elbette çünkü içki içmek zina etmek özgürce yaşamak ona tatlı gelir araya bir bahane koyması gerek. Herkesin inancı kendine inanmak istemeyene mucize de görse boş gelir.