BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sanıyorum 500 binin 100 bini ile kripto yatırımı yapar, 100 bini ile web sitesi vs. e-ticaret yatırımları yapar ama 300 bini ile de hisse senedi alırdım, temettü hissesi de diyebiliriz. Yıllık ortalama %150 civarı arttığını düşündüğümüzde 300 bin olur sana 1 sene sonra 750 bin, sadece %5 temettü verse ortalama yıllık 37,500 tl getirirdi ve değerleri artmaya devam ederdi, biraz ereğli, biraz şişe, biraz tüpraş şöyle ortaya karışık mis gibi. Parayı TL de tutmaktan daha kötü ne olabilir ki sonuçta? Altın desen sadece küresel kriz zamanları işe yarar, bizim memlekette TL düştüğü için dolar yükseliyor gibi görünür, dolar yükseliyor gibi göründüğü için altın da dolar ile fiyatlandığı için düşse bile yükseliyor zannedilir, bu toplumsal algıyı bir türlü yenemiyoruz. Keşke 10-12 sene önce birikimim olsaydı mesela amazon, tesla, google, facebook hisseleri toplar köşe olurduk belki, o zamanlar bu gibi hisseleri alarak köşeyi döndüler resmen kripto kadar yüksek getirisi olmadıysa bile harika grafikleri var. Tabi mevzu risksiz kazanmak ise %8 civarı stabil coin faizi ile dolar bazında az ama daha kesin bir kazanç olabilir, risksiz kazanç neredeyse yok gibidir, risksiz görüp dolar alsanız bile günün birinde bir açıklama yaparlar 18 tl den 10 tl ye iner beklemediğiniz yerden vurulursunuz, hiç belli olmaz.
Arkadaşın tespiti çok iyi. Kesinlikle imzamı atarım altına.