Herkese selamlar,
MS Teams üzerinden yıllardır kendi uzmanlığımla ilgili online eğitim vermekteyim, firmalarla toplantılara katılmaktayım. Her zaman kullandığım Thinkpad bilgisayarın dahili mikrofon ve kamerasını kullanıyorum ancak son dönem özellikle bilgisayardan biraz uzaklaştığımda ses kesilmeleri başladı, hatta çift ekran çalıştığımdan başımı diğer ekrana çevirdiğimde karşıya giden ses yüksek oranda düşüyor.
Bunun önüne geçmek için bir mikrofon edinmek istiyorum. Ancak maksadım mikrofonu ağzıma dayamadan da 30-50 cm mesafe içerisinde sesimi dalgalandırmadan net alacak ve aktaracak bir cihaz olması. Youtuber veya Podcaster değilim sadece toplantı ve eğitimlerde sesimin Thinkpad mikrofonuna göre daha net gitmesini istiyorum bu yüzden 1000TL altı bir cihaz bakıyorum.
Asıl merakım da 300-500TL'lik bir mikrofonun Thinkpad mikrofonuna göre ne kadar fark yaratacağı. Denemeden bilmek mümkün değil malum.
Thinkpad E595 ile usb veya 3.5mm jack üzerinden kullanabileceğim masaüstü veya ayaklı tipte bu yönde mikrofon tavsiyeleriniz olursa sevinirim.