akif68 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bilgilendirme için tesekkur ediyorum. Ancak sizin söylediğiniz göre biz 1k volumlu kelimelere 5k volumlü kelimelere çalışmak mantıksız ozamab sonucta 12 aylik diyorsunuz topu topu 1.sirada bile olsa 10 20 hit demek . Bu kısmı anlayamadim açıkçası
Sundan bahsettim orada gosterilen hit son 12 ay ortalamasi. Yani oradaki hit yaniltici. Orda 5000 yaziyorsa bir sonraki ay 5000 hit alacaginizin garantisi yok. Cok buyuk orandada hit cok dusuk oluyor. Tabi soyle bir durumda var. O kelimelerin varyasyonlarindan alt konu basliklarindan hit alinabilir. Yan kelimelerle birlikte yuksek hite ulasilabilir. Lakin TBM kelimeye gore degistigi icin bir kelimenin TBMsi yuksekse o kelimede de hit varsa iyi kazanirsiniz. Yan kelimelerden fazla hit alsaniz bile o yan kelimelerden gelen kazanc yuksek olmayabilir. Bunun gibi bircok degisken soz konusu. Aynen dediginiz gibi cok iyi olcumleme yapmak lazim. Mesela reklam rekabeti yuksek olan kelimelerde TBM'de yuksektir ama zaten ilk 3 site reklam cikiyor dolayisiyla boyle bir durumda bile en az alinacak hiz %60 azaliyor. Bunlar gercekler maalesef. Cok iyi bir planlama yapmak lazim. Reklam ciktigindan emin olmak, reklamverenlerin o kelimede gercekten rekabet ettigini gormek gerekiyor. Haliyle hiti biraz olmali. Trendlere bakmaniz lazim belki azalan bir trendi vardir. Zaten bu isin %50si arastirmak. Yanlis baslarsaniz yanlis gider cok fazla emek gider ve yeterli geri donus olmaz. Turkce kelimelerde tbm dusuk oldugu icin hit olan konulara yonelip surumden kazanabilirsiniz> Yukaridaki analizim daha cok yabanci kelimeler icin gecerli. Gunde 100 hitte para kazandirabilir 100 hitin belki 30 tanesi sitenize ugrar cunku 1-2-3 reklam olabilir ama tbm cezbedici oldugu icin o 30 hitte kazanc sagliyabilir. Ben biraz teknik konulardan bahsettim. Detayli arastirmaniz gerek Semrush isinizi gorur tabi ama bunun disinda diger kaynaklardanda iyi bir arastirma yapmalisiniz. BU hersey icin gecerli ister Adsense ister Affliate satis ortakligi olsun kelime analizi proje analizi onemli. Dedigim gibi site TR ise zaten TR kelimelerde rekabet yok siteler zayif ne yazsaniz hit alip kazanc saglayabilirsiniz.