Yukarıda verdim cevabını. Böyle sorunlar sizin de başınızı ağrıtıyor sizin de sırtınıza yük. Bir gelişme bir güncelleme yapılırsa çok güzel olabilir.
Benim sorduğuma bir cevap alamadım. Bu gibi insanlarla neden ticaret yapılıyor? Net bir cevap verirseniz, ben de vereceğim.
Adam forumdan uzaklaştırılmıyor,dikkatsizlikle yada yeni gelenlerin heyecanıyla alışveriş yapılıyor. Bu soruyu özelden bir moda,iyiniyet çerçevesinde ss ve profille birlikte sormuştum geçen. Görüldü yedim. Şahıs aynı kategoride her ay ban yiyor,kategori banı alsa zaten o bile yeterli olur. Ama aynı sebepten bile 2 gün ban yiyip gelince devam ediyor. Burada sadece ticaret yapanların suçlanması da bir tuhaf olmuş üst mesajda. Kişi sürekli aynı hatayı yapıp burada durmaya devam ediyorsa,kitlenin o kişilerden oluşması yönetim için de sorun olmuyor demektir.
"Görüldü yedim" gibi bir düşünceden vazgeçelim. Görüldü yemek diye bir şey yok. Şahsen bana her gün 50+ mesaj geliyor. 1 gün foruma girmesem 100 mesaj oluyor. Peki ben ne yapayım? Gelen mesajlara tek tek cevap mı vereyim, raporlara mı bakayım, konulara mı yardımcı olayım? Yine de mantıklı mesajların hepsine cevap veriyorum. Fakat bana "mesajı nasıl rapor edeceğim" diye bir mesaj geliyorsa, buna cevap veremem. Google'de ya da forumda araştırma yapılsa, zaten cevabı çıkıyor.
En az 20 farklı suçtan sabıkası olanlar dışarıda dolaşıyor. Ben şahsen defalarca şahit oldum. Şimdi ne yapalım? Devlete mi isyan edelim? Hakimlerimizin elbet bir bildiği vardır diyoruz. Burada ise daha avantajlısınız. Hakkında şikayet konusu olanları veya negatif ticaret puanları olanları görebiliyorsunuz. Adam ticareti yapıyor parayı aktarıyor, sonra araştırma yapıyor ve bir bakıyor ki adam ünlü d0landırıcı. Peki bu araştırmayı neden para göndermeden önce yapmıyor?
Her şeyi geçtim, yıllardır söylediğimiz bir şey var, burası mahkeme değil. Adam birini mağdur edip gideriyorsa, elbette yasağı kalkacak. Siz bilmezsiniz, zamanında çok bilinen birkaç kişiyi uzaklaştırmadığımız için onlarca kişi parasını aldı. Eskiler hatırlayacaktır. Keşke arka planda yapılanları bilseniz de, bu kadar kolay suçlama yapmasanız. Yine de Yaratıcının bilmesi bizim için yeterli.
Sorunuz cevabı şu: Olumsuz trade alan bazı üyeler daha önce ticaret yapmış olanlara diyor ki "olumsuz trade aldım, rica etsem olumlu yorum yapabilir misiniz?". Yorumlar geldikçe olumsuz trade arka plana düşüyor ve insanlar "demekki bu adam işlerini düzeltmiş" algısına sahip oluyor. Bazısı da sayfanın girişinde olumsuzları göremediği için anlaşma yapıyor.
O hiç önemli değil. Profilde aldığı negatif ticaret puanları görünüyor.