Şimdi biz bu işlerden bi haber değiliz fakat büyük çaplı bir projede ekip arkadaşları edinmek şart kafamızda bir çok noktayı oturturuyoruz fakat sizlerin de belirttiği gibi soru işaretleride oldukça fazla .. ben buraya laf olsun diye birşey yazacak değilim fikir alışverişi yapıyoruz sizin yaklaşımınız sanki ben muhabbet olsun diye açmışım bu başlığı gibi bir yaklaşım
Yaklaşımım konusunda kesinlikle haklısınız, ben muhabbet olsun diye açtığınızı düşüyorum.
Çünkü uzun mesailer harcıyoruz diye çoğul ekle bahsettiğiniz bir projenin en azından ön fizibilitesini yapmış olmanızı, fikir alışverişini çoktan belli bir noktaya getirmiş olmanızı bekliyordum. Bu beklentim karşılamak zorunda değilsiniz elbette.
Ama benim yorumum daha çok bir soruydu:
"Kendi söylemlerinize göre yazılımınız yok, tasarımınız yok, sunucunuz yok, bir ön saha araştırmanız yok, merak etmeden edemiyorum uzun mesaiyi bunlardan birine değil de nereye harcadığınızı."
(?)
Belki nokta yerine soru işareti kullanmalıydım hatayı burada yapmış olabilirim.
Hocam bu fikir elbette özgün değil, neredeyse herkesin aklına gelmiş bir şeydir, sağlam olmadığını da düşünmüyorum. Bu tarz pazaryerlerine ihtiyaç var Themeforest üzerinde yayımcılar için çok yüksek bir rekabet ve sitede de şişme var, yenilerin tutunması, listelerde dahi görünüyor olması oldukça zor. Türkiye' nin düşük maliyet noktasında da bir çok avantajı var, 20' de, 30' da bir fiyatlara dijital ürünlerin sitede yer alabilecek olması oldukça olası ve bu sayede fiyat avantajından dolayı global piyasada yerde edinilebilir. Elbette sağlam yatırımlar, arkasında duracak güçlü bir firma ve iyi bir ekip gerekli.
Ben fikir sağlam değil, özgün değil, ihtiyaç yok gibi bir vurgulama yapmadım.
Global piyasaya açılma fikriniz ise bu günün şartlarıyla komik olur.
Hayal kurmak ayrı şey, gerçeğe yakın hayaller kurmak ayrı şey.
Benim yorumumda ele aldığım 2 şey var.
1 Uzun mesailerin nereye harcandığı.
2 Bu işin için ciddi reklam gideri gerekliliği.