furkansrby adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Azami dosya boyutu 20 mb değil, özellikle grafik tarafında sadece bir asset dosyası 500 mb bile olabiliyor.
Google sorgusundaki snippet sonucundan dolayı yanılmışım, sayfa içerisine girdiğimde preview için geçerli olduğunu gördüm bu boyutun, azami dosya boyutu 3 GB. Sadece web ve CMS templateler indirdiğim için düşük dosya boyutlarıyla karşılaşıyorum ve yadırgamadım bu yüzden 20 Mb dosya boyutunu gördüğümde de. Bu durumda hesapta revizeye gidecek olursak; 1 GB olarak baz aldığımızda ürün boyutunu 10 milyon üründe 10 milyon GB veri depolamamız gerekli olur ve bu durumda da 10 Bin TB lık bir alana ihtiyacımız var ki bu da fiyat hesaplaması yapmaya dahi gerek duymadığım yükseklikte depolama maliyetlerini getirir. Ama yine de depolamanın sorun olduğunu düşünmüyorum zira 10 TB' la işe başlansa dahi uzunca bir süre bu alan yeterli olacaktır. Büyüme ve buna bağlı olarak kazançla da ek depolama birimleri tahsis edilebilir. Asıl mevzu verilerin nerede depolanacağı değil, verilerin nasıl edinileceği, bu maliyetleri hesaplamamız mümkün dahi değil.