Bazı yayın firmaları reklam denemesi yapmak için bu yöntemi kullanabiliyorlar. Yayınlanması planlanan oyunun video ve görsellerinin tıklanma ve indirme başı maliyet verilerini bu şekilde ölçüyorlar. Ancak harcanan bütçenin boşa gitmemesi için önceden yayınladıkları başka bir oyunun mağaza sayfasına yönlendirme yapıyorlar. Şayet video ve görseller testten geçerse yüksek maliyetle reklam yayınına başlıyorlar ve bu sefer oyunun gerçek mağaza sayfasına yönlendirme yapıyorlar.

doberman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,
iPhone da oyun oynarken oyun reklamları çıkıyor. Bu reklamlardan hoşuma giden oyunu indirmeden önce iTunes yorumlarını mutlaka okutum.
Orada görüyorum ki oyunun reklam yapılan oyunla hiç bir alakası yok.
Şimdi bu oyun için reklamveren bunu neden yapıyor, zira reklamı gören o tarz bir oyun olduğunu düşünerek oyunu indiriyor ve oyunun farklı olduğunu görünce de küfür edip siliyordur.
Bunun uygulaması tyapan kişiye faydası nedir bilen var mı?