Android open source olarak -chrome gibi- yayınlanan bir sistem hocam. Apple dediğin kapalı kutu bir bakıma. Buna rağmen bu çok güvenli sistemin Pegasus gibi bir yazılımla nasıl çocuk oyuncağına döndüğüne de şahit olduk. Güvenli bir sistem yoktur, sadece kimsenin bilmediği güvenlik açıkları vardır bana göre. Kamera konusunda ise bugün mi 10t pro 128x zoom ile karşıdaki adamı bile net gösterirken, Apple gösteremiyor. Ama burada da şu ortaya çıkıyor, kim 128 zoom yapıp karşıdaki adama bakar
Dxomark testlerinde;
1.sırada Android işletim sistemli Honor Magic
2.sırada iPhone 14
3.sırada Huawei mevcut.
Bunlar bu konuda uzman olan kişilerin test sonuçları. Yani biraz kameradan ne beklediğinize bağlı bence konu. Çevremde bir çok kişi, instagrama fotoğraf atarken iphone daha güzel çekiyor deyip iphone alıyor
Bunların dışında iOS'un kendi donanımıyla haberleşmesi kesinlikle çok büyük bir artı, çünkü Android donanımla haberleşirken araya bir güvenlik katmanı koyuyor. Bu da 8 gb ramli bir Android'in 4 GB ramli bir ios kıyasında nasıl yavaş kaldığını gösteriyor maalesef.
Hocam siz testleri koymuşsunuz direkt işin tekniğine girerek bakıyorsunuz. Genel kullanıcıya hitap edersek bırak işlemcisini, test skorlarını vb hiç bir şey bakmazlar. Kamera iyi mi, güvende olur muyum, kullanışı basit mi. Aslında güvenlik kısmı da dediğiniz gibi kapalı kutu olması kullanıcıyı kısmen güvende tutuyor. İnstagram konusunda okuduğum haberlere göre pekte emin olmamakla birlikte sunulan api androidde fotoğrafları kötü yüklüyor ios apisi kaliteyi bozmadan yüklüyor. Bu da pazarlama stratejisi oluşturuyor iphone kullanan %90 kişi fotoğraf ve sosyal medya bağımlısı(Kendi görüşüm çevremde ve gördüğüm insanlar doğrultusunda bu karara vardım.)