Arkadaşlar bir süredir reseller hosting kısmını bırakıp kendi VDS lerimiz olursa daha rahat oluruz mantığıyla 5 adet VDS aldık. 230 civarı alan yönetiliyor içlerinde.

VDS lerde Cyberpanel ve Plesk 2 side denendi ama nedense sürekli CPU kullanımları aşırı derecede yüksek anlık olarak yükselmeler oluyor. Sitelerin çoğu wordpress dendiğine göre wordpress botlarından oluyor.

Önlem için CSF yapılandırması yapıldı, alan adları cloudflareye taşındı under atack mode dahil açıldı ama SSh üzerinden top komutuyla bakınca alan adı %90 80 50 90 gibi açma cpu kullanımları veriyor zaman zaman düzelip tekrar buna çıkıyor.
(sitelerde virüs yok virüs taraması yapılan temiz çıkan site dahi bu sorunu yapıyor)

Sorun birden fazla alan adında var ben sunucu firması ile ( ismini vermek istemiyorum ) destek alarak maalesef çözemiyorum. Sorun bizden kaynaklı mı? yoksa sunucu firması değişerek bu durumu çözebilir miyiz sanki bu durum bana bir güvenlik açığı, güvenlik önlemi eksikliği optimizasyonu olmayan sunucu hatası gibi gelse de sizlerden bilgili olanlardan bu konuda yorum görüş almak istiyorum.