Bu konulara yazmayı bırakın, okumayı bile reddediyorum ama karşıma çıktı okumuş bulundum.
Ateist kesim tam yetkinlikte olduğuna inanıyor. Lakin değil, kısıtlı bilgi ile kesin kanılara varıyor ve dine karşı argümanlar üretiyor.
Müslüman veya herhangi bir dine mensup kesim, kısıtlı bilgi (veya hurafeler) ile dini savunmaya çalışıyor, battıkça batıyor.
Çok fazla vaktim yok her argümana bir savunma hazırlayamayacağım. Din-Bilim savaşı yapıyoruz. Daha önce bir mesajımda larva örneği vermiştim. Bir deneyin içindeki lavralar kadar zekamızın olduğunu düşünüyorum. (Kıyaslama) Sadece kendimizi abartıyoruz.
Kişisel bir hedef olarak değil sadece aklımda kaldığı için;
@BetaHouse; yunus balığı örneğini vermiştin aklımda o kalmış, Yunus peygamber nasıl olursa 1-2 metrelik yunus balığının midesinde kalır şeklinde bir sorun olmuştu. Örneğin katil balina olarak bilinen Orka'nın bir yunus balığı olduğu ortaya çıkmış.
https://evrimagaci.org/katil-balina-...-yunustur-7448 Boyutu erkeklerde 6-8m., dişilerde 5-7m. Kaldı ki, o zamandan günümüze ulaşamayan bir tür dahi olabilir. Sonuçta hiç birimiz Laplace'ın şeytanı değiliz.
Dini kitaplarda neden dinazorlardan bahsedilmiyor demiş bir arkadaşımız. Neden bahsedilsin? Dünden bugüne insanlık tarihi kitabı değil ki.
Dediğim gibi bir çok tez üretilebilir, bu tezlere karşı bir çok anti-tez üretebilir bunun sebebi ihtimaller dünyasında yaşıyoruz ve kısıtlı bilgiye sahibiz. Daha 40 yıl önce elinde bir cihaz olacak uzaktaki aileni göreceksin denilseydi "deli" derlerdi.
Bu tür tartışmalara devam etmek ve saldırganlaşmak mantıksız geliyor. İyi forumlar arkadaşlar.