OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün müsait değilim açıkcası pekte yazmak istediklerimi yazamadım.
Öncelikle inandığım dinde herhangi bir zorlama yok. Yani senin bu dinin kitabın olayların varlığına inanıp inanmaman benim zerrece umrumda değil.
Sadece şuna istinaden bu açıklamayı yapıyorum. Yukarıda sürekli kadere inanıyorsun yok arabana çarptım evde bekle yok hastasın doktora neden gidiyorsun tarzı şeyler yazmışsın
İnsanın kaderi doğuştan tayin olur buna dinimizde alın yazısı denir. Lakin Yüce ALLAH (c.c.) sizi ben dünyaya bir sınava gönderdim burda iyi ve kötüyü akıl ve mantık yoluyla seçecek benim emirlerime uyacak yasaklarımdan sakınacaksınız. Böylelikle size cennet ve cehennemi layık gördüm ey insanoğlu demekki.
Şunu diyor yani hani sana diyor oku dedim aklı kullan dedim ya ey kulum. Bu dünyada diyor önüne binlerce yol ayrımı çıkıcak , Helali haramı iyisi kötüsü bunları diyor sen tayin edeceksin çünkü sen bir sınavdasın. Sana diyor o zahir aklıda bunun için verdim iyi ve kötüyü ayırt etmen doğru ile yanlışı helal ile haramı ayırt edebilmen için.
Evet alın yazısı var insanda fakat bu şu demek değil yani ben evimde oturayım aman nasıl olsa yazım yazılı olacak olur. Hayır sana dünya hayatında sunulan yol ayrımlarına sen kendin karar verip kaderinin sukunetini kendin belirleyeceksin.

Yani senin başına diyor bu musibet gelecek bu ana rahmine düştüğün an yazıldı alnına fakat bakalım bu durumda sen ne yapacaksın ? İsyan mı Şükür mü ?

Şimdi buraya kadar anlatabildiğimi anlamış olman lazım ki bundan sonraki süreçler daha kolay ilerlesin.
Ben namaz kılan biriyim bunu söylemek pek doğru değil aslında ama elimden geldiğincede dinime uygun ve mantığıma yatan herşeyi yapmaya çalışan senin gibi bir insanım. Bilimde zaten diyorki namaz kötü birşey değil tüm bedenin hareket yapıyor hatta şuan yapılan en iyi spor. Oruç diyor vucüdun temizlenmesi için zira gerekli bunu bilim destekliyor. Zira bilim diyor kardeşim içki sıgara içme içersen karacigeri elınde gezersin diye.
Yani dinimizde yasak konulan şeylerin bilimsel açıdan insana hiçbir zararı yok. Ha şunuda diyorum bak dinler insanlara indirilirken nasılki bilir misin küçükken ilkokulda oyun oynardık sıranın en başında biri arkasındakinin kulağına birşey söylerdi o kelime snıftaki sonuncu insanın kulağına çok farklı yansırdı. Gerek tesfirde gerekse insanoğlunun nefsinden dolayı bazı şeyler değişmiş olabilir.

Ben onun için şunu diyorum bu cümlemi net oku. Dini ayetlerde dahi olsa ve bunun sonunda cehennemle cezalandırılacağımı bilsem dahi mantıken ve insanen uygun olmayan şeyleri uygulamam.
Küçük bir örnek diyeyim misal dinim bana deseki sen ölen kardeşinin eşi ile evlenmekle mecbursun bunu yapmalısın.
Çünkü ben bunun sonradan batıl bir şekilde dahil edildiğini mantıklı bir yanı olmadığını bilirim.

Yukarıda dinazordan meyvelere sorup duruyorsun da bunlar birşeyin varlığı ve yokluğunu ispat edecek şeyler değil Dünyada binlerce keşfedilmeyen canlı meyve sebze var . Bana dinazor neden yok kitapta dersen bende sana madem bir patlamayla geldik dünyaya neden tekrar patlatamıyor insanoğlu birkaç dünya daha yapında inanalım derim Hangi mantığınla bir koca evrenin patlayarak meydana geldiğine inanabiliyorsun hayret ediyorum Bir insan meniden oluyor ve bunu yüzbinlerce yıl önce gönderilen kitapta bahsediliyor senin sözüne o halde patlama ile olması lazım yine anne karnında

Muhalefet olmak adına böyle düşünmene gerek yok başındada dedim zerre umrumda değil neye inanıp inanmaman ama bakış açın mantıklı gelmedi bana .
O nedenle eğer birşeylerde mantık arıyorsan dur düşün sorgula ama ya dinazor vardı yazmamış yoktu ya ananas bahsetmemiş yoktur diyerek valla bana komik geldi böyle sorular
Haşa ALLAH (c.c.) affeylesin bizleri diyelim ki hakketen dediğin gibi birşey ben bu dini vazifelerimi yerine getiriyorum ki aslında hepsi dinden öte insani vazifeler. Çalmamak harama bakmamak zina yapmamak içki içmemek gibi gibi benim kaybedecek neyim var HİÇBİRŞEY ŞEY . Ya öyle birşey varsa sen ne kaybettiğinin farkındamısın

tövbe estağfurullah
Sorduğum soruların hiç birine cevap vermemişsin. Ayrıca verdiğim cevapların hiç biri için de mantıklı bir yaklaşımın olmamış.
Ben inanmayın demiyorum.
İstersen çikolataya inan. Beni hiç ilgilendirmez.
Sorduğum sorulara cevap bulamayınca bunu birileri tarafından yazılmış olan şeylere bağlamanın mantıksız olduğunu söylüyorum.
Keza, öyle olmasa idi diğer dinlere mensup insanlar dünyanın kaderini değiştirebilecek kadar ilerlemiş olmazdı.

Ben sorgularım. İnanmam.
Sen sorgulamazsın, ya da az sorgularsın. İnanırsın.
Buna kimse bir şey diyemez.

Benim derdim kendi kendime okuyup öğrenerek edindiğim bilgilere dair mantıksızlıklara mantıklı cevaplar aramak...
Bunu ben ömrümün sonuna kadar yapacağım. Yapmayan da beni zerre ilgilendirmez. Kimseye akıl mantık öğretecek değilim. Öğretemem de zaten. Öyle bir yeteneğim yok.

Konu kapanmalı bence.
Dindar bir insanla ateist bir insanın bakış açısının hiç bir noktada kesişemeyeceğinin kanıtı olsun bu da.
İyi forumlar.