Güncelleme:
İlk maaşı taşıdık ama ikinci maaşı taşımakta zorlandık. Hatta taşıyamadık. Annemin okuma yazması olmasına rağmen katarakt olduğu için gözünde zor görüyor yazıları. Haliyle okumakta bayağı zorlanıyor. Onun yerine vekalet versin ben halledeyim dedim.
Vekalet için notere gittik. 2 şahit istediler. Şahit hiç aklımıza gelmediğinden noterde bekleyen yada dışarıda ki kişilerden rica da bulunduk ama kimse yanaşmadı

Tabii sadece şahit de yetmiyor.
75 yaş üstünde ise vekalet verecek kişi sağlık ocağından sağlık raporu alması gerekiyor. Rapor da 24 saat geçerli sadece. Sonra tekrar almanız gerekiyor. Şahit olacak kişilerinde 75 yaşın altında olması şart.
Eski kimlikle işlem yaptıramıyorsunuz artık.
Annemin kimliği yeni olmasına karşın benim kimliğim eskiydi. Noter işlemi tamamlayınca bankaya gittim.
Bankaya gitmeden İş Bankası mobil uygulamasından sıra almıştım. Fakat sıram geçmiş. Rica da bulundum ve işleme aldılar.
Banka görevlisi noter şubesini görünce keşke buradan almasaydınız, bazen 1 ay boyunca telefonlarını açmadıkları oluyor dedi. Yanımda aradı ama açan olmadı. Sonra kimliğe bakıp bu kimlikle işlem yapmam yeni kimlikle gelmeniz lazım dedi.
Ve mecburen oradan ayrılmak zorunda kaldım.
Bunun da öncesinde Türkiye Finans'a taşımak istedik ama 3 kez müşteri temsilcisine bağlanmamıza rağmen işlem sonunda işlemin onaylanmadığına dair sms geldi. Belki de müşteri hizmetlerinde ki yetkililerin yanınızda birisi varsa yardımcı olabilir demesinden kaynaklandı. Annem seri numarayı seri bir şekilde okumasına rağmen hemen atlayıp birisi varsa o söylesin diyorlar. Sanırım bu kayıtları denetleyen merkez de müdahale ediliyor deyip hesabı açtırmıyor.
Çünkü diğer tüm bankalar da birisi arkadan başka bir şey söylese bile müdahale var deyip görüşmeyi kapatmaya zorluyorlar.
Bakalım şimdilik İş Bankası ile beceremedik. Bugün Türkiye Finans'ı zorlayacağım.