OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dinazorların yaşadığını kesin olarak nasıl biliyorsunuz veya bunun kutsal kitaplarda olması neden gerekli. Bu alemde sadece dinazorlar mı vardı nesilleri tükendi. Bağnaz bir düşünce bence yani bak dinazor vardı onu yazmamış din yok demekle aynı şey ki çok saçma
Bildiğim kadarı ile kutsal kitaplarda dünyanın 6 günde yaratıldığı son kalan günde de dinlenildiği yazıyor. Gök yaratıldı, yer yaratıldı, su yaratıldı vs. gibi. Tek hücreli canlılardan hiç bahsetmiyor. Tardigradlar keşfedildi son zamanda. Kendilerini yenileyebilme ve aşırı olumsuz koşullarda hayatta kalabilme özelliklerinden dolayı ölümsüz canlılar olarak nitelendiriliyor. Neden bunları biz bilim adamları sayesinde öğreniyoruz?

Dünyada binlerce meyve ve sebze var hepsinin kitapta yer almasımı gerekiyordu. Sanırım kutsal bir kitabı siz yemek tarifleri kitabıyla karıştırdınız. Bu meyvelerin o zaman ki isimleride bumuydu ? Ejder meyvesi denen meyveyi tadalı adını duyalı kaç yıl oldu
Yaşadıkları bölgede sadece hurma ağaçları olduğu için olmasın? Sadece kendi gördüklerini metin olarak yansıttıkları için falan?

Kitaplar ilk indikleri halde kalmadıkları için en son Kuran-ı Kerim indirilmiştir. Bozuldukları ve yozlaştırıldıkları için.
Kime göre bozulmuş, neye göre bozulmuş? Hristiyanlar halen bozulduğunu düşünmeyerek incili esas alarak inançlarını yaşıyor. Keza Yahudiler tevratın on emirini esas alarak dini inançlarını yaşıyor. Sizin anlayışınıza göre diğer tüm dinlere inananlar inançlarından feragat edip islamiyete inanmalı. Mantıklı mı? Onun yerine siz neden budizmi, yahudiliği, hristiyanlığı kabul etme yoluna gitmeyi tercih etmiyorsunuz?
Ayrıca;
Diğer kitapların bozulduğu inancı islam inancındaki söylentiden ibaret. Herhangi bir yazılı metinde böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Şayet var ise neden budizmden bahsedilmemiş? Ya da insanların Tevrat'tan önce inandıkları şeylerden bahsedilmemiş?

Yazılı metinler indirilmedi değil . İnsanın büyüten en önemli etmen çevresidir. Onlarında Tanrı inançları farklıdır dinleri evet islam değildir ama bir Tanrı inançları vardır.
Ben bilerek onların inançları yok. O şekilde doğup yaşayıp ölüyorlar. Yanlışınız olmasın?

Haşa bu soruya cevap vererek kendimi küçük düşürmek istemem zira çok absürd ve saygısızca bir soru.
Mantıklı bir soruydu aslında. Filozof ile peygamber olarak nitelendirilen kişilerin bir çok ortak özelliği bulunmakta. Sadece birbirinden ayıran özelliği sormuştum. Ancak ben cevaplayayım bu soruyu da... Filozof akıl ve mantık yürüterek oluşturduğu düşüncelerin kendi aklından çıktığını bilir ve buna göre yaşar. Peygamber olarak nitelendirilen insanlar bu düşüncelere kutsal ama görünmeyen bir varlık tarafından kendilerine bahşedildiğini söyler.

Mükemmel indirilmiş olup sonradan yazıya dökülürken çıkarları uğruna insanların bazı noktaları yobazlaştırmış olmaları mümkün olabilir mi Çünkü ben öyle düşünüyorum
Şimdi ayetler arasındaki çelişkileri burada yazmayayım. Kitabın bir sayfasında farklı diğer sayfasında farklı yazıyor. Bir sayfasında dünya 5 günde yaratıldı, diğer sayfasında 6 günde yaratıldı yazıyor. Bunun gibi bir çok çelişki söz konusu. Değiştirilmedi demiştiniz? Değiştirilmediyse neden çelişkiler var?

Biz Kuran'da bize insan gibi hayat sunan insana yakışan herşeye kucak açarız. İnsanlığa hiçbir şeyin ben ayet dahi olsa ALLAH'ın (c.c.) bir emri olduğuna asla inanmam. Misal senin kardeşin vefat edince eşiyle evlenmen gibi gibi.
Ben ne sormuşum siz ne cevap vermişsiniz. Yazılı metinler bir kişiye indirildiyse neden başkaları tarafından kaleme alındı? Neden indirilen kişiler tarafından yazılı hale getirilmedi?

Akıl ve mantık hayvanlardan seni ayırt eden en güzel şey. O nedenle ilk ikrada oku diyor sana Rabbi'n (c.c.) mantığını kullan sorgula gerçekle doğruyu ayırt et diyor Ben çocukluğumdan gelen şeylerle yaşamıyorum insan gibi yaşıyorum hocam .
Pek bilimle ilgili konuları okumamışsınız gibi görünüyor. İnsan gibi yaşamak kavramı da kişiden kişiye değişiyor bu açıdan bakınca...

Farklı bir dini kabul etselerdi tabiki bende onların dininden olacaktım. Fakat bu alın yazısı kaderdir. Yinede sizin gibi müslüman ailede doğmuş ama inanmayanlar olduğu gibi diyelim gavur kaba bir tabir ama müslümanlığı sonradan seçen insanlar mutlaka oluyor.
Bana ilk Allah var dediklerinde 5 ya da 6 yaşındaydım. İlk duyduğumda sorduğum soru "Hani? Nerede?" olmuştu. Dün gibi hatırlıyorum. Hala aynı soruyu soruyorum. Kader diye bir şeyin var olduğuna inanmıyorum. İnsan kendi hayatını kendisi çizer.

İşin özeti şu aslında. Tabiki insan sorgulamalı düşünmeli seversiniz sevmezsiniz zerrece umrumda değil bu olay. Ben hissetiğim birçok kez ruhuma dokunan o sesin hep peşinden gitmeye devam edeceğim.
Çünkü insana en güzel yolu kalbi gösterir. İnsani değerleri ön planda tutan akla mantığa yatan herşey baş tacım olduğu gibi yatmayan herşeyde cezası dini açıdan cehennem dahi olsa uygulamam
Bilirim ki zira Rabbim (c.c.) ne eylerse güzel eyler ve o bize kötüyü iyiyle ayırt etmemiz için akıl vicdan ve sabır vermiş.

Sohbetin için teşekkür ederim.
Sohbet için rica ederim.
Son olarak bir sorum daha olacak..
Gelip arabana çarpsam, ya da elime balyozu alıp evine zarar versem kader diyecek misin? Yoksa polise ya da savcıya mı koşacaksın? Ya da benimle kavga mı edeceksin?
Anlattıklarına göre kader, alın yazısı demen gerekli. Ama öyle diyeceğini hiç sanmıyorum...