Tek tek cevaplamaya çalışacağım.

OziyWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merakimdan soruyorum çok çok özür dilerim öncelikle 🙂 en ufak bir deprem yada kaza anında ALLAH (c.c.) Bismillah vs diyor musunuz 🙂
Cevap: Demiyorum...

ateist olup ta can boğaza gelince Allah demeyene hiç rastlamadım çünkü.
Cevap: Can boğaza çok defa geldi. Hiç birinde demedim.

Sunuda eklemek istiyorum muhtmelen dini inancınız yoksa Bing bang gibi bir patlamadan kocaman evrenin insanların meydana geldiğini düşünüyorsunuz saygıda duyuyorum.
Cevap: Big bang sadece üretilmiş teorilerden birisi. İnsanlığın henüz tam olarak cevap bulamadığı konulardan birisi.

Çok küçük bir örnek vereceğim şu an insanlar uzaya çıkıyorlar madem ki böyle mükemmel dizayn edilmiş canlılar insanlar bir patlama ile meydana geldi şuan bir insanın el kadar böbreği insanların bilim adı altında yaptıkları makineden daha stabil veya nerdeyse 100 200 kat daha fazla kanı temizleyebiliyor. Gözle görülmeyen binlerce meniden düşen hayata ruh bulan insan nasıl oluyorda yok böbrek yok kalp yetmezliğinden ölüveriyor.
Cevap: Bilimin daha doğrusu biyologların bu söylediklerinize vereceği cevap açık ve net. Belirli kimyasal ve fiziksel olaylar sonucu oluşan dünya dengesine uyum sağlayabilen(Yemek bulabilen, su bulabilen, ortam sıcaklığına uyum sağlayabilen) canlılar hayatını devam ettirebiliyor. Sağlayamayanlar ise ölüyor.

Yani bir damla spermde milyon tane insan oluşabilecekken insan oğlunun yapabildiği sadece ne var olanı yaratılanı yaşatmaya onun izniyle çalışmak.
Cevap: Tüm bunların belirli doğal seçilimler sonucunda oluşabileceği gerçeğini göz ardı ederek düşünürsek doğru. Ancak objektif olarak düşünüldüğünde ve bilimsel gerçekler göz önünde bulundurulduğunda bu durumun bilimsel açıklamasının gayet mantıklı olduğu sonucuna varmak zor değil .

Şunu çok iyi biliyorum insanı ölümden yalnız eceli korur
Cevap: Risk analizi diye bir şey söz konusu. Mühendislik eğitimi alırken bu konu çok ilgimi çekmişti. Eğer insani bir değer olan düşünüp-sorgulamayı es geçmişseniz oturduğunuz yerden başınıza gök taşı düşme ihtimaliyle yaşayarak ölümü bekleyebilirsiniz.

egerki riskiniz bittiyse dünyanın en zengini de olsanız tüm dunyanjn en iyi cerrahları doktolari da başınızda olsa hocalar da dahil yapacakları tek şey baş sagligi dilemek olur.
Cevap: Dünyanın en iyi cerrahları tarafından kan ve organ nakli yapılarak normalden çok uzun süre yaşayan kişiler mevcut. Hastalandığınızda neden ölümü beklemeyip doktora koşuyorsunuz? Neden bir organ yetmezliği durumunda öleceğinizi kabul etmek yerine organ nakli imkanına başvuruyorsunuz?

Bir karıncaya bile insan bakarken aklı almıyor
Cevap: Akıl almayacak bir şey yok. Eğer böyle düşünüyorsanız karıncalar ile ilgili belgeselleri izlemenizi tavsiye ederim.

bence mantık arıyorsanız bndan binlerce yıl bile gökdelenleri şimdiki zaman bilip kitapta yazanların bunu nerden bilebileceklerini sorgulamalisiniz.
Cevap: Bundan binlerce yıl önce gökdelenlerin inşaat teknolojileri marifetiyle yükseleceği nerede yazıyor? Öyle bir şey yazmadığına eminim.

Çünkü zira biz milyon yıl sonra ne olacağını şuan bilmiyoruz bilemeyiz .
Cevap: Tahmin edebiliriz.

Yaratanda mantık vermiş oku araştır tart diyor
Cevap: Bu yazdıklarınızdan pek okuyup araştırıp tarttığınız sonucuna ulaşmak mümkün değil.

tabiki bu çok güzel şeyler fakat herkes biliyor ki bir karinca bile yapmayı başaramayan basaramayacak olan insan
Cevap: Uzun bir süre önce bir koyun klonlanarak insan marifetiyle üretildi. İsmi de dolly di yanlış hatırlamıyorsam.

kendi kendine bir patlama ile doğa olayıyla olmaz çünkü yokluktan hicbirsey o istemeden olmaz.
Cevap: Big bang sadece bir başlangıç olarak teoride kabul etmektedir. Daha sonra evrenin ve canlıların oluşumu sadece doğal dengenin ürünüdür.

Madem öyle bir kaç soru da ben sormak istiyorum izniniz olursa...
Soru 1: Milyonlarca yıl öncesinde dinazorların yaşadığı kesin olarak bilinmekte ve fosil kalıntılarına ulaşılabilmekte. Neden hiç bir kutsal kitapta dinazorların nasıl yaratıldığına dair bir bilgi yok?
Soru 2: Neden kutsal kitaplarda hurma gibi meyveler söz konusu iken ananas, muz, kivi, ejder meyvesi, avokado vs. gibi meyvelerden hiç bahsedilmiyor. Eksik bilgi mi verilmiş? Verildiyse neden verilmiş?
Soru 3: Kutsal kitapların birine göre şarap içmek serbest, evlenmek yasak. Diğerine göre şarap içmek yasak, 4 kadınla evlenmek serbest. Hangisi kutsal? Hangisi doğru? Neye göre? Kime göre?
Soru 4: Aborijinlerin içinde ya da balta görmemiş ormanların içerisindeki kabilelerin birinde dünyaya gelmiş olsaydınız neye inanıyor olurdunuz? Onlara bu yazılı metinler neden indirilmedi?
Soru 5: Filozof ile peygamber arasındaki fark nedir? İkisi de diğer insanlardan farklı olarak bazı şeyleri düşünüp dile getirmiş olamaz mı? Sıfatlar mı olayı değiştiriyor?
Soru 6: İçerisinde çelişkileri bulunan yazıtların mükemmel olması gerekmekte değil midir? Neden kusursuz bir şekilde indirilmedi?
Soru 7: Bu kitaplar indirildiği söylenildikten sonra başka kişiler tarafından kaleme alınarak yazıldı. (Bknz. İncil, Tevrat, Kuran) Neden doğrudan indirildikleri kişiler tarafından kaleme dökülmedi? Başkasının yazmış olduğu kitaplara ne kadar inanılabilir?
Soru 8: Akıl ve mantığın ulaşamadığı yerlerde bir inanca sığınmak elbette ki doğru bir seçim olabilmekte. Saygı duyarım. Peki olmuş olan her şeye mantıklı bir cevap bulabiliyor iken bu cevaplara ulaşmayı reddedip yine de çocukluğunuzdan beri anlatılan şeylere inanmak ne kadar mantıklı?
Soru 9: Anneniz farklı bir dini kabul ediyor, babanız farklı bir dini kabul ediyor olsaydı ve ailenizin başka fertlerinin içerisinde ateist-deist insanlar olsaydı yine de aynı şeylere inanıyor olabilir miydiniz?

Sorular çok fazla uzar gider.
Ben hiç bir şeye inanmam. Sorgularım.
Cevabı henüz insan oğlu tarafından bulunamamış soruları da bir şeylere yormam.
Örneğin: Kanserin tedavisi bundan 20 yıl öncesine kadar neredeyse imkansızdı. Şimdi ise gelişen tıp sayesinde bir çok çare mevcut. Bu çareler gökten inmedi. İnsanlar tarafından araştırılarak ve kafa yorularak bulundu.

O yüzden henüz cevabı bilinemeyen ve mantık yürütülemeyen şeyleri bir şeye bağlamak kendi adıma mantıksız.
Tesla'nın 100 yıl önce akıl ve mantık yürüterek yaptığı çalışmaları bugün düşünüp geliştirebilecek bir bilim adamı çıkmadı. O zaman Tesla da kutsaldı. Sonuçta herkesten daha üstün bir zeka ve çalışma şekliyle ilerleyip dünyayı değiştirebilecek buluşlara imza attı.
Bu mantıkla ilerlenildiğinde hiç bir yere varılamayacağının biraz daha objektif olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum sadece.
Kimseyi inançlarından dolayı yargılamıyorum. Öyle bir hakkım da hududum da yok. Hatta sonuna kadar da saygı duyarım.

Ancak kimse de beni tüm duyduklarımı, okuduklarımı ve öğrendiklerimi aklım ve mantığım dahilinde sorgulama özelliğimden dolayı yargılayamaz.
3 yaşındaki çocuğa neler yapan insanlar var. Kimse bana adaletten bahsetmesin.