dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o hadisleri bir ben bulamıyorum nedense. namaz nasıl kılınır falan din kitapları anlatıyor ama din adamları anlatıyor peygamberimizin bizzat açıklaması ya da kuranda açık bilgi yok. mesela biz ikindi namazının sünneti diye niyet ediyoruz ve kılıyoruz. peygamberimiz ne diye niyet ediyordu? biz onun ne dediğini neler okuduğunu bilmediğimiz için tam sünnet olmuyor oysa biz güya sünnet kılıyoruz. yine asrı saadet döneminde sünnet kılındığına dair bilg ibelge göremiyoruz. o dönemde yoksa sonradan dine sokulması yanlış değil mi? o kadar çok çelişki var ki dinde zorluyorum zorluyorum tam kabul edecekken başka bir şey çıkıyor karşıma. @OziyWeb; e katılıyorum saçma bir patlamayla bu hale gelmiş olamayız. bir kere patladı ikinci neden patlamıyor. kesinlikle büyük bir güç yaratıcı var adına Biz Allah diyoruz ama dinler konusunda özellikle ben islamı bildiğim için islam aklıma yatmıyor. kuran aklıma yatmıyor. hadisler toptan aklıma yatmıyor.

bunu da buraya belki birisi bana bir açıklama getirir de inancım geri gelir diye yazıyorum ha yanlış anlaşımasın inanmak için dua ediyorum sürekli. Hatta kuranda bir kaç farklı yerde biz dilediğimizi doğru yola iletir dilemediğimizi saptırrız maelinde ayetler var. bunları tefsirciler şiş kebap yanmasın diye farklı açıklasalar da Allah gayet açık yazmış bana göre. o yüzden işimiz yine Allah'a kalıyor bana göre. Bizim için hayırlısını versin.
Varsayalım ki din haşa yaradan o bu şu yok. Bizim kaybettiğimiz birşey yokki. Oruç tutmak vücuda iyi geliyor namaz kılmak insanın tüm kemiklerine spor yaptırıyor gibi gibi. Ama ya varsa kazanılacak çok şey var.
Ben her zaman şunu düşünürüm. Ayettede olsa misal deseki küçük kızlarla evlenin evlenmem çünkü bilirimki böyle bir ayet ancak sonradan uydurulmuş bir yazıdan ibarettir. Dünyada insana yakışır herşey baş tacımdır. Haramdan uzak durmak çalmamak işte küçük insanlarla evlenmemek işte diyelim birçok örnek var insanlarla barış içinde zorlamadan yaşamak.
Aslında dini inançtan ziyade insanı gereksinimler bunlar bunların aksi ve absürd şeyler olursa bunu asla uygulamam. Çünkü kalbimdeki temizlik buna asla izin vermez.