hasan061 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takip yazsam bişey olur mu
berkantipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapamazsın.
merttbaskayaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildigim kadarıyla bunu göremezsin. ama girmelerini biraz da olsa zorlaştırabilirsin.
<body oncontextmenu="return false">
<script>
document.onkeydown = function(e) {
  if(event.keyCode == 123) {
     return false;
  }
  if(e.ctrlKey && e.shiftKey && e.keyCode == 'I'.charCodeAt(0)) {
     return false;
  }
  if(e.ctrlKey && e.shiftKey && e.keyCode == 'C'.charCodeAt(0)) {
     return false;
  }
  if(e.ctrlKey && e.shiftKey && e.keyCode == 'J'.charCodeAt(0)) {
     return false;
  }
  if(e.ctrlKey && e.keyCode == 'U'.charCodeAt(0)) {
     return false;
  }
}

document.addEventListener('contextmenu', function(e) {
  e.preventDefault();
});
ZacqooLeaven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende zamanında araştırdım ama tam çözüm bulamadım, view-source engellemek kesinlikle mümkün değil yabancı kaynaklarda bunu doğruluyor sadece sağ tıklamayı devre dışı bırakabilirsiniz size aşağıdaki tavsiyeleri verebilirim sadece:

1. html etiketi ile sağ tıklamayı engelleyin
<body oncontextmenu="return false" onselectstart="return false" ondragstart="return false">

2. js kodları ile sağ tıklamayı engelleyin

3. js şifreleme sitelerini kullanın

4. Httrack v.b site kopyalama uygulamalarını devre dışı bırakın bakın burada link https://stackoverflow.com/a/47112921

yapılabilecekler bunlar eğer siteyi kopyalamalarından korkuyorsanız işi bilen her türlü kopyalayacaktır
ErenDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Orayı tespit edemezsiniz ancak engellemeye çalışabilirsiniz.

Belirli tuşlara basıldığında eventi iptal edersiniz ve siteye girdikten sonra öğeyi denetle veya view source kısayolunu kullanamazlar.
Eğer içeriğinizi saklamak istiyorsanız sayfa yüklendikten sonra şifrelenmiş bir js dosyasıyla domain lock yapıp içeriğinizi sonra yükleyebilirsiniz. Fakat bu sefer de arama botları sitenizin içeriğini boş olarak algılar.

Kısaca view-source engellenemez.
ozanalkancomtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaynak kodu görmesini engelleyemezsiniz ama amacınız, böyle bir girişimde bulunan kullanıcıyı yakalamaksa göreceli olarak mümkün tabiki. Ben olsam; hiçbir uyarı ya da engel çıkarmaksızın javascript ile kaynağı görüntüleme girişimlerinde(sağ tık, ctrl+u, f12 vb.) veritabanına ip adresini/tarih/üyelik sistemi varsa ID'si loglatır, buna göre ip adresine ya da kullanıcı hesabına erişimi engellerdim. Ayrıca üst bilgi olarak bir token ekleyip, curl ile gelen istekleri de yakalamaya çalışırdım. Düşündükçe farklı yöntemler de eklenebilir/geliştirilebilir ama son tahlilde hepsi aşılabilir/manipüle edilebilir.

dönüşler için teşekkür ederim fakat galiba yine yanlış anlaşıldım engellemek istediğim şey view-sourcenin açılması değil tam tersine view-source görüntülenmektemi yoksa değilmi bunu kontrol etmek.

Güzel bir örnekle açıklayım;

<?php
if(bağlantı çubuğunki link view-source ile mi başlıyor){
echo "evet, kullanıcı view-source ile kaynak kodlara bakıyor";
} else {
echo "hayır view-source yok";
}

yukarıda ki saçma ama mantık açısından anlaşılır olan örnek gibi..

konudaki resimde de belirttiğim gibi. eğer birisi view-source sayfasını açıp websitesinin kodlarını kontrol ediyorsa, adres çubuğunda view-source olacak. ve ben de bunu kontrol etmek istiyorum. nasıl ki URL'yi bir değişkene atayan bir method varsa, aynı method bağlantı çubuğundaki adresin tamamını ele alarak https'den önce view-source varmı yok mu ona bakacak

art art view-source yazınca garip bişeymiş gibi geldi