Problemi buldum öncelikle özet geçmem için problemi anlatacağım sonra sorunun cevabını.
Konuya geçmeden önce vakit ayırıp değerli yardımlarını esirgemeyen zamanını ayıran @tuzlatuning; hocama sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sorun:
Gamepower Skadi 240 Soğutucu fan hızlı full hızda dönüyor. Kumanda 'dan FAN+ ve FAN- Yapınca düşmüyor. Yazılım ile ASUS anakart üzerinden hızı düşür dediğimde düşürmüyor problem nedir?
Cevap:
Gamepower kontrolcüde M/B Çıkış alanından 3 farklı uçlu kablo çıkmaktadır. Bu kablo kasamda takılı değildi çünkü takılacak yer yoktu.
2 Fan bölümü var :
CHA Fan ve CPU Fan.
CPU Fan: Direk Gamepower fanlardan gelen CPU Fan kablosu takılı idi. (Bu Doğru Çıkarmayın)
CHA Fan: Burada ise ayrı egzoz fanı mevcuttu. Bu kısmı boşalttım Egzoz fanını iptal ettim onun yerine M/B den gelen kabloyu taktım.
Sonra kasayı tekrardan çalıştırdım, fanlar direk otomatik hıza düştü. Bilgisayardan Armoury Crate programımı çalıştırdım (Asus PRIME B660M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart) mevcut. Ve fan ayarını sessiz yaptım süper sesiz oldu. Hızlı yaptım ve direk hızlandı.
Ve bu şekilde problemi çözmüş oldum.
Bununla birlikte 2. problem çıktı egzoz fanı boşa çıktı bu fan eski soketli fan olduğu için soketi uyumsuz şimdi tekrar 1 adet egzoz fanı olarak kullanabileceğim fan alacağım. Bu fan kablosunu da gamepower kontrolcüye takacağım ve böylelikle 3 fanı tek yerden kontrol edeceğim.
Umarım bu konu bizden sonraki kullanıcıları bir nebzede olsa yararı olur. İlgilenen herkese sonsuz teşekkürler sağlıcakla kalın.