Duyar kasmak gibi bir niyetim yok ancak ben artık insanların bu zihniyetini görmekten çok sıkıldım. En ufak bir yanlışta genellemeler yapılıyor ve herkes çok fazla asabi olmuş. Bir kasap bana bozuk et verdi diye tüm kasaplar dolan..rıcı desem bu söylemin neresini savunabileceksiniz?
İnsanları şiddete yönelten her türlü söyleme karşı bir tepki olmadığı sürece bu bir çığ etkisi yaratır ve toplum üstünde psikolojik bir baskı kurmuş olursunuz. Yanlışa yanlış ile cevap vermek çözüm üretmez.
Dostum güzel ve doğru söylüyorsun. Böbrek rahatsızlığı yaşadığım ve maddi manevi dibe vurduğum dönemden Allah razı olsun diye gönülden teşekkür ettiklerim de var lakin bazılarının da bırak doktorluk yapmasını, çocuk parkına gidip kumda oynamaları gerektiği gerçeği de var.
Misal geçen yıl bir göz doktoruna gittim. Adam gözlerin iyi dedi 0.50 gözlük yazdı başından savdı 😂 laaaa şimdi ben eşeği alıp çeşme başına götürüp orada bağlayıp o doktoru da dere kenarına götürsem eşşek de o çeşmeden dere kenarına dönene dek (eşek bağlı ama olsun dönsün) ıslak odunla evire çevire dinlene dinlene dövsem vallahi de hak ediyordu billahi de hak ediyordu. "Hocam nasıl 0.50 " diye efendi şekilde şaşkınlığımı ifade ettiğimde "senin gözün iyi" diye sepetleme aşamasındaki ukala tavrını emin ol görmediğin için inanmayacaksın ama onu da geçtim laaa benim göz nasıl 0.50 sırf miyop 😂 vay arkadaş sana diploma veren fakültenin de, hocanın da ben demeden edemiyorum affola.. 30 yıl önce radiyal kerotomi oldum. 4.5 civarı iki göz miyop astigmat. Halen astigmatım var ama o çok muhterem doktora göre yok hem de gözüm sadece 0.50 😂 la , laa, laa.. ne görüp ne görmediğimi bilmiyormuyum.. neyse... Demem o ki bazıları tırıbırı doktorculuk oynayan boş kişiler. Hipokrat yemini etmiş idealistler başımızın tacı onlar ayrı..