dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o hadisleri bir ben bulamıyorum nedense. namaz nasıl kılınır falan din kitapları anlatıyor ama din adamları anlatıyor peygamberimizin bizzat açıklaması ya da kuranda açık bilgi yok. mesela biz ikindi namazının sünneti diye niyet ediyoruz ve kılıyoruz. peygamberimiz ne diye niyet ediyordu? biz onun ne dediğini neler okuduğunu bilmediğimiz için tam sünnet olmuyor oysa biz güya sünnet kılıyoruz. yine asrı saadet döneminde sünnet kılındığına dair bilg ibelge göremiyoruz. o dönemde yoksa sonradan dine sokulması yanlış değil mi? o kadar çok çelişki var ki dinde zorluyorum zorluyorum tam kabul edecekken başka bir şey çıkıyor karşıma. @OziyWeb; e katılıyorum saçma bir patlamayla bu hale gelmiş olamayız. bir kere patladı ikinci neden patlamıyor. kesinlikle büyük bir güç yaratıcı var adına Biz Allah diyoruz ama dinler konusunda özellikle ben islamı bildiğim için islam aklıma yatmıyor. kuran aklıma yatmıyor. hadisler toptan aklıma yatmıyor.

bunu da buraya belki birisi bana bir açıklama getirir de inancım geri gelir diye yazıyorum ha yanlış anlaşımasın inanmak için dua ediyorum sürekli. Hatta kuranda bir kaç farklı yerde biz dilediğimizi doğru yola iletir dilemediğimizi saptırrız maelinde ayetler var. bunları tefsirciler şiş kebap yanmasın diye farklı açıklasalar da Allah gayet açık yazmış bana göre. o yüzden işimiz yine Allah'a kalıyor bana göre. Bizim için hayırlısını versin.
Dostum ben bir açıklama getiririm ama inancın artar mı azalır mı bilemem, o yüzden bence buralar şans deneme yeri pek değil

Keşke konu için biraz detay yazsaydınız da bizde aynı şeyi yapmazdık belki bir faydanız olurdu. Herkesin aklına haliyle yaş mevzusu geliyor ama ben saysam 10 taneyi geçer sanıyorum, o yüzden şansımı denemeyeceğim elbette. Yanılmıyorsam sahih kabul edilen 6-7 farklı Hadis içinde bizzat Hz.Aişe'den rivayetle 6 yaşında evlendik ama başka şeyler 3 yıl sonra oldu gibi aktarımlar vardı diye hatırlıyorum hatta aşırı detay veriliyordu annem geldi yanıma o dönem hastalık geçirmiştim saçlarım dökülüp tekrar çıkmıştı annem komşu kadınların yanına bıraktı beni, hayırlı bereketli olsun dediler bir güzel hazırladılar vs. şeklinde bol detaylı anlatımlar vardı, yaş konusu ise bu sahih hadisleri delil olarak sunardınız sonuç olarak işkembeden atmadım, burada yazanları okudum derdiniz ama ilgilenmemişler sanırım. Yine de bu gibi hassas şeyleri ulu orta konuşmak pek akıllıca değil, bende konuşuyorum doğrudur ama Ayette bu yazıyor diye genelde Ayetler üzerinden konuşuyorum. Gerçi Ayeti okuduğu için hapis cezası alan da olmuştu tabi Almanya'da yaşadığı için ceza havada kalmıştı ama çok riskli konular. Bende inanmıyorum ama takıldığım başka bir mesele var. Böyle bir durumu inanmayanlar kabul ediyor, inananlar kabul etmiyor burası beni çok düşündürüyor acaba neden diye.