Selamlar hayırlı akşamlar,

Mevcut piyasa şartlarında artık tek iş yaparak maddi olarak durumları çevirmek zorluk yaratıyor. Bunun yanı sıra e-ticaret tarafına atılmak istiyorum. Uzun zamandır araştırma yapıyorum ve iki seçenek arasında kaldım.

1- Genel bir site (birçok kategoriyi barındıran) ürün yelpazesi geniş
2- X bir piyasa sektörüne odaklı site (örneğin; oto aksesuar ürünleri)

Bu aşamayı kafamda bir türlü tamamlayamadım. Düşünce olarak ve maddi açıdan genel olarak 2. İş modeline kayıyorum. Ancak satış yapılacak sektörü belirleme konusunda da tıkanıyorum. İnternet üzerinde özellikle sanal pazarlarda piyasa fiyatları ile kapışabileceğim bir sektör bulamıyorum. Aklıma yatan sektörlerden ise; oto aksesuar, takı aksesuar ve pet shop arasında kaldım.

Profesyonel bir ilerleme kaydedebilmek için malı alırken kazanabileceğim sektörü belirleyememekle birlikte ürünlerin tedarik noktasında da nasıl bir yol izleyeceğimi belirleyemedim. E-ticaret site tarafında yapım aşamalarına hakimim ancak işin ticaret boyutunda hiçbir tecrübem yok. Ekonomik açıdan her geçen gün eksiye gidip mevcuttaki kredi ve kredi kartı limitlerini de tüketiyorum. Ufak bir başlangıç yaparak e-ticaret sektöründe düşük cirolarla çarkın dönmesini biraz rahatlatmak istiyorum. Bu sebeplerden dolayı giriş aşamasında belirli bütçe ile başlayacağım. Sektörel olarak aktifte yapan kişilerden tavsiye, yorum ve yardım istiyorum.

İlginize şimdiden teşekkürler, umarım bu zor günleri milletçe atlatır ve sürekli yaşamak için çıkar yol aramak zorunda kalmayız..