SeOnline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba TR pinli adsense üzerinden adsense kazancı kazanmak istiyorum. öncelikle sorularım:

1- pinli tr adsense hesabıyla pinli fransa adsense, uk adsense ya da usa adsense arasında kazanç açısından herhangi bir fark var mıdır? bir çoğunuz bir fark yoktur, siteye giren ve tıklayan ulkelerin mensei onemlidir kazanç açısından diyecek. eğer böyleyse forumda neden herkes pinli uk ya da usa adsense alıyor? ya da adsense' ini ucret karşılığı pinletmek istiyor?
2- yurtdışında şirketim var fakat orada yaşamıyorum. türkiyede yaşıyorum. bu parayı türk adsensi aldığım için TL birikeceği için bu parayı yurtdışındaki şirket hesabıma çekebilir miyim euro yada dolar olarak? yoksa TL olarak birikeceği için sadece türkiyedeki bir banka hesabına mı çekebilirim?

detaylı bilgisi olan yazarsa sevinirim, teşekkürler.
1 - site içerigi ve bu içerige gelen hitin hangi ülkeden geldigi önemlidir.adsense hesabının ülkesinin bi önemi yok o konuda.yabancı adsense kullanım nedenleri kişiden kişiye degişir,biçok sebebi var.ben türk adsenseleri kullanmayı çok uzun yıllar önce bıraktım mesela,sebebi tamamen o zamanki bi alışkanlık.dönem dönem adsensede belli kriterler içerisinde sorun olabiliyor.abd adsenselerde pin gelmez,ing adsenselerde onay gelmez yada çok uzun sürer,türk hesaplarda kapanma oranı yükselir gibi...türk hesaplarda çok sık kapanmalar oldugu için zamanında alıştım yabancı hesaplara yani.ayrıca pinleme olayıda daha kolay.herkes 1-2 adsense hesabı kullanmıyor.bende yüzlerce adsense hesabı var,binlercesi gelip geçiyor elimden.hepsinin pinini,kendime ait bi ev adresi ile pinleme şansımda yok haliyle
2 - adsense hesabının ülkesi,para birimini etkiler.yani türk adsense hesabındaki parayı,türk bankalarına çekebilirsiniz.adsense hesabınız fransa ise,banka olarakta fransız ibanı girersiniz.