Arkadaşlar yüksek bilgisayar mühendisi bir abiniz olarak (çoğunuzun hayal ettiği okullardan mezun oldum, metu ceng, oxfırd mba + yüksek berkeley) size vereceğim tavsiye güncel Türkiye de universite okumak size artı değil hayatınıza eksi katacaktır.

Türkiye de bu kadr çok universite yapıldıktan sonra ve bu kadar çok universiteye öğretmen atadıktan sonra uniler sırf boş kalmasın oadaki ogretmeninde calışanında maaşı çıksın diye baraj puanını dahil kaldırdılar. Yani sizler eğer bir boğaz içi, bir odtü veya burslu bir şekilde koç, sabancii uni kazanamıyorsanız geleceğiniz yok denecek kadar az. Yıldızı bitiren bir mühendis bile iş bulamıyor şuanda.

Onu geçtim anadolu da ne idüğü belirsiz unilerde okuyan arkadaşların hali daha vahim. Şuandaki üniversite eğitimi bir sektör oldu türkiyede devir daim sektörü. Önceden aileler evlatlarına yatırım yapardı mesela oğlu Hacettepe de endüstri mühendisliği kazanırdı biraz paraya kıyalım Bilkente gönderelim geleceği garanti olsun denirdi ve 500bin 600bin 4 senelik eğitimine para yatırılır ilerisi çin yatırım olurdu bu ama artık sadece uni için harcadığınız paralar gittiğiniz ildeki evsahibini ve o universitedeki ogretmen ve calışanların maaşını ödeyip yüzünü güldürmekten çteye gitmiyor.

Çünkü size verbileceğkleri günümüz akpsinde bir eğitim yok ve artık 3. dünya ülkesi bile sayılmadığımız için yurt dışına çıkmanız çıksanız dahi pompacılıktan başka birşey yapamayacak olduğunuz gerçeğinide hesaba katarsak.

Ben sizin yerinizde olsam fahiş fiyatlarla ev sahiplerini s evindirip gelecekte hiç bir faydasını göremeyeceğim bir universiteye boş yere 4 sene boyunca 2 milyon tl yatırım hiç edeceğime bu parayı ailemden 4 taksit ister iş kurmama yardımcı olun derdim.

18 den 22 yaşına kadar acayip tecrübe kazanır yeni mezun olmuş bir ogrenci nasıl kredi borcunu odeyeceğim diye düşünürken sizin ciddi anlamda bir geliriniz olabilr.

Matematik hesabı yaaprsanız söylediğim şeyin ne kadar mantıklı olacağını görürsünüz. Paranızı çarçıur etmeyin. Bu dönemde uni okunmaz. Ancak gerici değil ilerici bilime eğitime önem veren öğrenci haklarını savunan bir başkan gelirse ülkeye eğitim tekrardan düşünülür hale gelebilir.