mersinli07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
taahhüt vermediğiniz sürece sorun olmaz
drift34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
21 bin para mı kardeşim hapise bile girsen 1 ay yatar çıkarsın.
KayipKuzu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hapise girmezsin kardeşim notere vs. taahhüt vermediğin sürece hiç bir şey olmaz. Hatta sene başında muhtemel faizleri falan sıfırlarlar, öyle bir şeyler konuşuluyor, kafanı rahat tut ve ufak ufak ödemeye çalış borçlarını.
nightwalker01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türk hukukunda sözleşme nedeniyle ortaya çıkan borç yüzünden (çek hariç) hapis cezası BULUNMAMAKTADIR!!! Hapis cezasından dönüşen adli para cezaları ve taahhüt verilen borçlardan hapis cezası çıkabilmektedir bunlar da sözleşmeden doğmuyor. Yazdıklarında hapis cezası çıkacak bir borç yok. İdari para cezası var askerlikle ilgili ondan da hapis çıkmaz. Yeter ki taahhüt verme.

Çalışmaya devam et. Durumun olunca ödersin. Bunların moralini bozmasına izin verme. Rastgele...
MehmetSapmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TSK yada borç kitleyeni ilk defa gördüm sorun olmaz hocam ne adamlar gördüm milyon borçları var geziyorlar elin kolunu sallıyarak , birşey olmuyor diyede borcunuzu ödememezlik yapmayın hocam kul hakkı felan
ircpolice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi aradıkların da, bu borcu ödeyecekmisiniz diye sorduklarında evet gibi cevaplar vermeyin.
Vereceğiniz cevap " Şu anda çalışmıyorum, aile durumumda iyi değil tabi bir iş bulursam bütçeme göre ödemeyi düşünüyorum " gibi kaçamak cevaplar verin.

Bir sıkıntı çıkmaz.
Bende aynı duruma bir ara düştüm.
10 yıl gibi bir süre ne arayan oldu ne soran
ZyDn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 24 yaşındayım, 30-40binTL borcum olduğu zamanları hatırlıyorum. Ödedim çoğunu. Çok şükür, geceli gündüzlü çalıştım ama ödedim.
grafikerdayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende 160k borç var, 10 yıldır girmedim hapse. Avukat ya da varlık kurumları aradığında, sözlü dahi olsa, taahhüt vermezsen bir şey olmaz. Üstüne kayıtlı bir mal varsa, taşınmaz veya araç, onlar sıkıntıya düşer. Banka hesaplarına bloke gelir. Tatlı tatlı hayatına devam edersin. Çok kafana takma. Borç yiğidin kamçısıdır.
English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ödeyeceğinize dair taahhüt vermeyin imza atmayin sorun olmaz
SoleKinG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiçbir avukatla yada varlık yönetim şirketleri ile sözleşme yada taahhüt imzalamayın. Sorun olmaz
Elma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bildiğim hapis cezası borçlarda yok.Üzerine ait malda yok,hacze de gelemezler.Yani ya borcunu devrederler şirketlere ucuzdan,onlar tahsil etmeye çalişir onlarda ki,sizde para yoksa onlarda alamaz
Eyvallah içim rahatladı biraz da olsa. İlginiz için teşekkür ediyorum