Merhaba arkadaşlar,

Benim bildiğim kadarıyla etsy de ürün satışı yapmak isteyenler için 3 farklı yol var.

1 - Kendi üretiminiz olmak zorunda
2- Tasarım veya paketleme süreçlerinden en az birinde dahil olmanız gerekiyor.
3- Tamamlayıcı ürünler satabilirsiniz. (Tamamlayıcı ürünler parti malzemeleri, boncuk vs. tarzı ürünler.)

Bu 3 yoldan 1ini karşılamıyorsanız hesabınız suspend durumuna çekilebilir veya tamamen kapanabilir.
ETSY diğer satış platformlarından biraz daha farklı işliyor. kişiye özel ve el yapımı ürünlerin satışının yapıldığı bir sayfa olarak ön plana çıkıyor. bu detayı lütfen atlamayın.

Hal böyle olunca kendi üretiminiz kişiye özel tasarımlar vs. işin içine girince amazon tarafında kargo sıkıntıya girer.

Arkadaşlarımla beraber el yapımı porselen kupalar, bakır bileklikler ve ahşap kolyeler satıyoruz.
3 farklı atolye olarak üretimini ve tasarımını kendimiz yapıyoruz.

Porselen ürünler için arkadaşımız evin bir odasını atölyeye çevirdi.
Bakır ürünlerimiz için izmirde arkadaşımızın kendi atölyesi var, üretim ve işlemelerini kendimiz orada yapıyoruz.
Ahşap ürünlerimiz için yeni bir atölye kuruldu bir arkadaşımız da tamamen ahşap ürünlerin üretimi ile ilgileniyor.

Bu arada Tasarımı size ait olup toplu üretim yaptırdığınız ürünleriniz varsa satışına izin veriliyor fakat hangi firmaya yaptırdığınızı belirtmek zorundasınız.

Bu arada ben bu satışı yapılan ürünlerin tasarım kısmını üstleniyorum.

Şuan için satış oranları gayet tatmin edici.

ETSY üzerinden satışa başlamak isteyen arkadaşlarımız öncelikle neler satılabilir, kargo maliyetleri, ETSY nelere dikkat ediyor. bu konular hakkında titiz bir araştırma yapmalarını tavsiye ediyorum.