Bunu keşfettiğinizde işinize bakışınız sonsuza dek değişecek.

Arkadaşlar satış metni yazarlığı denilen bir beceri var.
Bu beceri bildiğimiz içerik yazarlığından çok farklı. Şöyle ki...
Burada yazdığınız metinlerin tek bir amacı var. O da, ikna etmek.

İşte bunun için çektiğim bir videom:

Satış metni yazarlığını meslek olarak yapıp bol miktarda kazanç sağlayanlar var.

Ama bunu meslek olarak yapmasanız bile, işinize uyguladığınızdaki artan kazançlara hayret edeceksiniz.
Özellikle git gide artan reklam maliyetleri yüzünden artık sağlam reklam metinlerine ihtiyaç duyuluyor.
O yüzden, ticaret yolculuğunuzun neresinde olursanız olun, bu yaklaşımı biraz da olsun bilmek gerekiyor. (benim düşüncem)

Bu söylediğim şeylerin hepsi geçmişte kanıtlandı.

Aynı türden, aynı bütçeyle reklamlar hazırlandı.
Birisi satış metni yazarlığı ilkelerine uygun tasarlandı.
Diğeri bu ilkeler göz ardı edilerek yayınlandı.

Karşılaştırmalı sonuçlar arasındaki fark ne oldu dersiniz?

Bu beceriyle donatılan reklam, diğerine göre 8 kat daha fazla satış yaptı!
Evet, şimdi anladınız arkadaşlar bu beceri işte tam olarak böyle devasa farklar yaratıyor.

Olay bu kadar.

Satış metni yazarlığı (copywriting) üzerinde biraz düşünebilir yada görmezden gelebilirsiniz.
Ben bizzat kendi işimi geliştirirken uyguladığım yöntemleri sizlere sunuyorum.
Gerilla pazarlama silahlarından en güçlüsü olduğunu düşündüğüm bu beceriyi de size anlatmak istedim.

Özellikle benim gibi one man company, soloprenuer konumundaysanız mutlaka işinize yarayacaktır düşüncesindeyim.

İyi forumlar...

FAZLASIYLA KIYMETLİ BİR KATKI
GÖKTUĞ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her platformda bıkkınlık verecek düzeyde reklam yer aldığını düşünürsek, kullanıcıyı ilk saniyeler dahil olmak üzere olayın içerisine çekmek, reklam kampanyasından alınacak verim açısından hayati önem taşıyor.

Şöyle düşünün, işiniz için sosyal medya platformlarına reklam verdiniz, büyük bir umut ve heyecanla bekliyorsunuz. Ama standart bir reklam, yani olağan şekilde ürünü veya hizmeti tanıtıyor. Bir de şöyle düşünün, gün içerisinde bunun gibi reklamlardan kaç tane görüyorsunuz? 5-6 belki daha fazla. Peki hangi birine kulak veriyorsunuz?

Örneğin reklamda bir sosyal medya takipçi satış sitesi olduğunu düşünelim, takipçi almak isteseniz bunu yapabilecek onlarca site var. Ama o reklamda ihtiyacınız olabilecek faydalar nokta atışı şeklinde sıralanıyor ise, FOMO yaratacak türden süreli indirim ve kampanyalar varsa tıklama ve belki hizmet alma ihtimaliniz epey artar.

Dolayısıyla artık televizyon reklamlarında olduğu gibi ''Al bak bu ürün, kısaca şu işe yarıyor'' senaryosu çalışmıyor.

Teşekkürler Melih hocam.