onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bakış açısı için seni yargılamıyorum ama sana katılmıyorum. İlk cümlene ise asla katılmıyorum. Sanal hayatta reel hayatta davranmadığın gibi veya reel hayatta sanal hayattaki gibi davranmıyorsan bu benim için ciddi bir etik ve ahlak sorunu. Bir üst noktası olmadığın ya da olmak istediğin insan gibi görünmeye çalışma ve şizofreniye kadar uzanır. Yaşadığın ve örnek verdiğin olay ise benim bakış açıma göre; öncelikle hizmet veya ürün satan biriysem günde ne kadar çok insan fiyatı nedir diye sorarsa o kadar çok satış yapma imkanım artar. Bu soruların karşılığında satışım azsa kendimde sorun arar fiyatlarımı rakiplerle kıyaslar bazı kampanyalarla cazip hale getirmeye çalışırım.
Problem senin ürünlerinin fiyatı veya maddi/manevi statün değil, konu ben de değilim. Konu karşıdaki müşteri. Real ve sanaldaki farklılıktan bahsederken ben karşıdaki bu olayı yapan kişileri göz önünde bulundurarak ayrım yaptım.

Benim verdiğim örnekte, ben bir çok insan fiyatı sorup sana geri dönüş yapmamasını ele aldım. Ancak sen, olayı sadece bir çok kişi fiyat soruyor şeklinde algılayarak, yorum yapmışsın. Bence insanların yazdığı şeyleri tam olarak okumadan yorum yapmak seni şizofreniye kadar uzatır.