burada real hayatta değiliz, burası sanal. Tabii ki real ortamda öyle olacak ama burası sanal, iyi o zaman her gün sana birileri "Merhaba, şu hizmet/ürün'üzün fiyatı nedir?" şeklinde yazsın, siz fiyatını söyleyin, sonra karşıdaki kişi mesajınıza bile bakmasın. Ama bu sadece bir kerelik değil günde 10 kez olacak şekilde düşünün.
Nasıl bir duygu yaşarsınız, bunu ciddi anlamda merak ettim, cevaplarsanız sevinirim.
Bu bakış açısı için seni yargılamıyorum ama sana katılmıyorum. İlk cümlene ise asla katılmıyorum. Sanal hayatta reel hayatta davranmadığın gibi veya reel hayatta sanal hayattaki gibi davranmıyorsan bu benim için ciddi bir etik ve ahlak sorunu. Bir üst noktası olmadığın ya da olmak istediğin insan gibi görünmeye çalışma ve şizofreniye kadar uzanır. Yaşadığın ve örnek verdiğin olay ise benim bakış açıma göre; öncelikle hizmet veya ürün satan biriysem günde ne kadar çok insan fiyatı nedir diye sorarsa o kadar çok satış yapma imkanım artar. Bu soruların karşılığında satışım azsa kendimde sorun arar fiyatlarımı rakiplerle kıyaslar bazı kampanyalarla cazip hale getirmeye çalışırım.