O halde yeni sitelerimde kendim eklemem daha doğru olacaktır ama mevcut sitemde bir güncellemede yapmayacağım. Sayfa başlıklarını değiştirmek google'ın pek hoşuna giden bir durum değil diye düşünüyorum.
Mevcut sitem ingilizce bir hesaplama aracı yine farazi örnek vereceğim anahtar kelimemi "Password Strength Checker" olarak düşünebilirsiniz. Ana sayfamın ismini "Best Free Password Strength Checker 2022" yaptım. Ücretsiz ekini yaparak sanki diğer araçlara ücretli izlenimi vermeye bu şekilde öne çıkmaya çalıştım. Başlığı kullanıcıyı siteye çekmeye yönelik oluşturdum. Bu yaklaşım hatalı mıdır? Çünkü sitemde istediğim sonuçları elde edemedim. İncelemek ve öneride bulunmak isterseniz sitemi özelden gönderebilirim.
Sıralama alan sayfalarınız için meta-tag'leri düzenlemenizi önermem zaten, riskli bir işlem.
Ana sayfa başlığınız için, ilk sayfada ana sayfası ile varlık gösterenler de olduğunu gördüm. Ancak tabii onlarınki gibi bir düzen benimsemeniz gerekir. Öte yandan bazı siteler antivirüs firmalarına ait olan sitelerdi, onların ciddi otoritesi olur bu tarz kelimelerde, varlık göstermeleri normaldir.
''Başlığı kullanıcıyı siteye çekmeye yönelik oluşturdum. Bu yaklaşım hatalı mıdır? ''
Başlığı değil de açıklamayı kullanıcıya ağırlık vererek hazırlamanız daha doğru olur hocam. Çünkü açıklamaya keyword spamlamanın bir etkisi olmuyor artık, orayı CTA (kullanıcıyı harekete geçirici mesaj) gibi unsurlarla da değerlendiriyoruz.
Atabilirsiniz özelden.