Merhaba arkadaşlar,
Belki sizin de başınıza gelmiştir ve ya duymuşsunuzdur ama yine de bilmeyenler için uyarıda bulunmak istedim.
2 gün once sahibinden üzerinden çok yüksek fiyatlı bir kamera satış ilanı koydum
Ondan sonra 2 kere yurtdışı WhatsApp numaralı kişiler tarafından mesaj aldım.
Ürünü almak istediklerini söyleyip biraz uyduruktan sorular sordular. SOnra da fiyata ok verdiler ve hiç pazarlık etmediler, ürünü görmek istemediler vs vs
Banka hesap numaramı istedi 2 kişi geç Ben de vermedim ve önce ürünü gör dememe rağmen ürün ok olduğunu ve almak istediklerini söylediler.
İlk kişiyi güvenmediğim için engelledim bugün 2.kez başka biri yazdı. Yine aynı terane.
Bu nasıl bir ************** yöntemi diye araştırınca bir.ok kişinin mağdur olduğunu öğrendim.
Taktikleri şu şekilde;
Sahibindende pahalı ürün satan kişilerle iletişime geçiyorlar,pazarlık etmeden ürünü alıcam ok diyorlar ve banka hesap bilgilerini istiyorlar
Sonra da bu kişilerin emaillerine bankofamerica vb bir bankadan mail geliyor. Adınıza mr bilmem ne para yatırdı. Ürünü kargoya verip kargo takip numarasını bize iletin paranızın blokesi çözülsün diye. Bunu okuyan kurbanlar da koşa koşa ürünü kargoya veriyor. Hoop ürün birine gidiyor.
Kandırılan kişi de bankadan parayı bekliyor ama maalesef babayı alıyor. Bunların çoğu
Genelde WhatsApp fotolarında amerikalı asker yaşlı teyze fotoğrafı filan koyuyorlarmış.
Bana yazan ilk lavuk foto koymamıştı 2.yazan yabancı bir adam fotosu kullanmıştı.
Aman dikkat,