zerare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size geçtiğimiz ay başımdan geçen bir olayı anlatacağım,

İphone 7 telefonumu sahibinden.com üzerinden satışa çıkartttım 2,950 fiyattan.Bana bir öğrenci yazdı ve 2.750'm var abi yap bir güzellik vs. gibisinden ricalarda bulundu.Telefonu o fiyattan çok rahatlıkla satabileceğim mesajlar alırken,nedense gönlümden bu arkadaşa satmak geldi.Mesaj yazdım telefonu al 2.750 hazırla diye.Lakin arkadaş bu defa kız kardeşinin telefonunun bozulduğunu bu yüzden 250 TL oraya harcadığını söyledi.Biraz da tabi telefonu alamadığından üzülmüş olmalı.Bende buna karşın 2500 ver kalanı da 2 hafta sonra verirsin dedim.Bu defa bursunun yatacağını parayı ancak gelecek ay neredeyse 33 gün sonra verebileceğini söyledi.Buna da tamam diyip,çalışır vaziyette sıfıra yakın temizlikte değeri 3000 TL edecek telefonumu hem 2.750'ye hemde kalan 250'yi 1 ay sonra vermek şartı ile arkadaşa verdim.

Tabi bir ayın üzerinden bir kaç gün geçti.Arkadaştan ne ses var ne seda,35. gün ben kendisine sahibinden üzerinden mesaj attım ve kalan parayı göndermesini söyledim.Bursum yatsın göndereceğim dedi lakin aradan bir hafta geçti.Arkadaşı günde 100 defa arıyorum ne açıyor ne de para hakkında bir mesaj atıyor.İşte olduğum için çokta ilgilenemiyordum ama bugün evde kalınca kendimi resmen bu olaya adadım.

Arkadaşın bilmediği bir konu vardı ki ben bir R10 üyesiydim ve öyle bir R10 üyesini dolandırmak kolay değildir.İlk önce sosyal medya hesabı araştırması yaptım ve 2008 yılında arkadaşın donanım haberde açtığı bir üyelik buldum.Bu üyelikler ile yazılmış mesajları inceledim ve üyelikteki mail adresine bir mail atmayı denedim.Mail adresi hotmail tamanlıydı ama mail ismi sayesinde arkadaşın facebook sayfasına ulaştım.Çünkü face ve hotmail ismi profil ismi aynı kelimelerden oluşuyordu.Hemen profilden arkadaş listesine baktım ve soyadı onun ile tutan herkese durumu özetleyen bir yazı yazdım ve konu hakkında bilgilendirdim.Tabi bu durumu arkadaşın kendisine de mesaj attım ve para gelmezse daha da devam edeceğimi belirttim.

Aradan 5 dakika geçmeden face profili kapandı ve instagram hesabındakı profil resmi de kaldırlmıştı.Aslında bu güzel bir gelişmeydi,Yani arkadaş panik olmuş. : )

İkinci aşamada instagram incelemesine başladım.İnstagramdan hesabımı unuttum sekmesendin arkadaşın profili için,yenileme bağlantısı istedim.Bu arada amacım kendisinin mail adresini öğrenmekti.Çünkü eski hotmail adresi uzun süre kullanılmadığı için kapanmıştı.İnstagramda ne yazık ki adres şu şekilde görünüyordu k*****03@gmail.com,aslında bu bilgiler bile bir R10 üyesi için yeterliydi.Çünkü kendi ismi ve soy ismiden oluştuğu belliydi adresin.Önemli olan son rakamları tahmin etmekti.Sırayla doğum günü ve şehir plaka vs derken,tahmin ettiğim maillere aynı yazıyı gönderirken,bir mailden şu yanıtı aldım;

"Abi kusura bakma,benim telefonum bir haftadır serviste ben senin paranıda unutmuşum.İban atarsan hemen gönderirim."

5 gündür günde 100 defa arıyorum.Whatsapp'da online görüyorum.Arada telefon kapanıyor sonra geri açılıyor.Facebook'u kapatıyor,instagram'da resim değiştiriyor.Sonra da abi "telefon servisteydi hattı da üzerinden çıkarmamışım kusura bakma" diyor.Acaba hangi servis 1-2 hafta kalacak bir telefonun hattını çıkarmaz da üzerinde tutar. : ))

Neyse benim için önemli olan kalan paramı almaktı öyle de oldu.Sanırım bu denli bir baskıyı kendisi dahi beklemiyordu ki 20 gündür göndermediği ücreti iki saatte gönderdi. : )

Dikkat edin arkadaşlar şahsen ben daha bundan sonra,iki kez düşünüp öyle satış işlemi yapacağım.
Hocam senle düşman da olunmaz