ben sadece nefretin yayılma etkisini anlatmaya çalıştım. biçok kişi nefret ettirmek gerektiğini anlamış.
bunu demiyorum. diyorum ki, sırf birileri nefret ediyor diye kimseye bişey olmuyor. aksine nefret edilen kişiye fayda sağlıyor.
Çok başarılı bir konu ve test olmuş.
Tavrınız çoğu kişi için rahatsız edici ama zaten bilerek yapıyorsunuz ve bunu da açıkca söyledikçe insanlar devam etmiş.
R10 da uzun süredir gördüğüm en aydınlanma sağlayan konulardan birisi. Nefret veya beğeni veya bir şekilde bir ilginç hissi çekmek günümüz dünyasında viral etki yaratıyor. bir şekilde bir youtube kanalı açsanız ve bir kaç video çok ciddi sayıda kişinin sizden nefret etmesini sağlasanız bu aslında para kazanma amacıyla şöhret yapmak için oldukça yeterli. Sonra bu saçma nefret objesi olma işini bir tarza evirip popülerlik bile toplayabiliyor insanlar. çoğu saçma sapan meşhur kişiyi ilk gördüklerinde henüz meşur değilken herkes eleştiriyor saçma buluyor 10 20 takipçisi varken saçma görüntüler veren ve iğrenç his yaratan kişilere nefretle bakıyor. sonra popüler oluyor ve popüler diye bazı kişiler sevmeye veya desteklemeye taraf tutmaya başlıyor. Bu önemli bir tespit. Aslında bu en ahlaklı ve en iyi popüler olma yolu değil, ama günümüzdeki sosyal medya ortamı insanlara aslında sadece ortaya düşerek ve saçmalayarak para kazanma ve meşhur olma yolu sunuyor. Bunu destekleyelim takdir edelim demiyorum, bu kişinin tercihlerine kalmış ama bu çalışıyor şu anda.
Konu için tekrar teşekkürler. Yakında bir uygulamam var onu r10 da tanıtacağım. Bir kaç arkadaştan da destekleyici değil yerisi dalga geçen mesajlar atmalarını isteyeceğim. linç başladıktan bir süre sonra zaten oldukça fazla kişi tarafından görüntülenir. Güzel tanıtım. çok güzel deseniz bir çok kişi iyi ya aklımızda bulunsun diyecek. dalga geçtiğinizde akılda kalma ihtimali daha çok. millet linçlemeyi çok seviyor ve bu yüzden bir çok kişi popüleritesini arttırmak için kendini ortaya atıyor saçma sapan görüntülerle. o kişiler aslında o hale diğer insanların kendilerini o yeni halleriyle popüler yapacaklarını bilerek geliyorlar. kolay kolay kimsenin doğal olduğunu düşünmüyorum; zaten muhtemelen o saçma rolü oynuyorlar tamamen. gerçekte başka insanlar.
hocam işte bizim insanımız ne yazık ki sizin anladığınız gibi anlamamakta ısrar ediyor.
burada bi gerçek ortaya sürüldüğünde hemen yaftalamaya bayılıyorlar.
kimseye uygulaması için dayatmadım böyle bir polarizasyon tekniği var haberiniz olsun diyorum.
sevmediğiniz birinin değirmenine su taşımak istemiyorsanız nötr kalın duygularınızı yönetin çıkarımını aktarıyorum.
ama çok düşük bir azınlık bunu idrak edebiliyor ne yazık ki.
kendimi sevdirmek için şirinlik yada polyannacılık oynayacak değilim.
katı gerçeklerin birilerini kızdırması da hiç umrumda değil (:
yorumunuz için de teşekkür ederim hocam sağolun