DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geç gördüm cevap vereyim istedim. Alman vatandaşları ile arasında fark yok. Almanyaya gelen diğer mülteciler ile Ukraynadan gelen mülteciiler arasında fark var. Özellikle müslüman bölgelerden gelen mültecilere Almanya çok zorluk çıkartıyor ve her işi geciktiriyor. Ama Ukraynadan gelenlere kırmızı halı hariç hepsi bir an önce yapılıyor. Almanya genel olarak sosyal bir ülke. Yukarıda saydığınız Suriyelilere Türkiyede yapılan yardımların çok daha fazlasını yapıyorlar ihtiyaç sahiplerine. Bunlara mültecilerde dahil kendi halkı da dahil. Yani Türkiyede sadece mültecilere 15 hak veriliyor (bu rakamı maddi manevi bir rakam olarak kabul edin) Almanya 100 hak veriyor. Emin olun telefondan yazıyorum yoksa bu yukarıda Suriyeliler için yazdığınız + lara ben 50 tane daha eklerim Almanyanın verdikleri için.

AMA TEK FARK ŞU ; ALMANYA BUNLARI İHTİYACI OLAN HERKESE VERİYOR. TÜRKİYE SADECE SURİYELİ MÜLTECİLERE.( BENİM AİLEM UKRAYNALI, UKRAYNALI MÜLTECİLERE HİÇ BİR YARDIM YOK TÜRKİYEDE.) BENİM BİR OĞLUM AĞIR ENGELLİ, BIRAKIN YARDIMI TEDAVİ İÇİN GEREKLİ MALZELİMELER BİLE PARALI.

Uzun lafın kısası üstadım, Almanya bence dünyanın en sosyal devleti. Genç karı koca 10 yıl Belçika, İsviçre'de çalışacak, sonra gidip Almanyaya yerleşecek ve hayatı en iyi şekilde yaşayacak.
Yani almanya'da olup buradaki olaylar için nasıl bu kadar net konuşabiliyorsunuz ilginç.
Dünyanın mülteci çöplüğü haline getirilmiş bir ülkeyiz, bizi bizden başka daha iyi anlatan olmaz.
Ben diyorum ki kendi vatandaşını dışlayıp üniversiteye sınavsız alıyor, hastahanede Türklerden öncelikli hizmet görüyorlar, ilaçlar Türklere ücretli iken suriyelilere tamamen bedava hala siz hala zorluk morluk tırı vırı şeyler yazıyorsunuz.