Laobs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Sosyal medya projelerimi yatırım arayışımı bir kaç konumda görenler olmuşlardır. Şimdi size bu projelerim hakkında olan gelişmelerden bahsedeceğim...

2022 Ocak yılbaşı gecesi arkadaşım ile evdeyiz kafamıza çok değişik fikirler geliyor;

Fikirler ve WeslNow;
Bi forum olsun kullanıcılar etkileşime girsin biz yemek firmaları ile vb anlaşıp kullanıcılara kupon verelim, bir kaç kuponuda forumlarda satalım cebimize para girer gibisinden. O gece bir domain kaydettik, WeslNow.com adında o gece ücretsiz forum yazılımlarını kullanarak her şeyi hazırladık, aradan 3 hafta geçti bu şeyi yapamayacağımızı anladık, başka fikirler arayışına girdik ve hedef kitleyi sınırlı tutup bir sosyal medya sitesine çevirmeye karar verdik ve çevirdik. bir ay geçti aradan biraz tanıtmaya filan çalıştık, tecrübe edindik ve çok düşük bir fiyata sattık.

Boşluk;
Fikir çok mantıklıydı fakat bütçe yoktu o zamanlar çok emek verisinin burcastroloji.com sitemi adsense hesabım ile satmaya karar verdim ve sattım, 3.500 tl civarı bir para geçti elime bir kısmını harcadım, sonra böyle olmaz diyip Wesloo.com projesine start verdim.

Wesloo;
Bu projeye tam 4 ay emek verdim, uygulamasını çıkarttım, nasıl bir pazarlama strateji uygulayacağımı filan öğrendim. Sonra canım sıkıldı zevk alamadım ve satma kararı verdim. Sattıktan parayı daha fazla katlayım diye kumar işlerine bulaştım ve Bi kısımını kaybettim, fikri cok sevdiğimden dolayı da diğer kısımı ile gelişmiş bir sosyal medya yazılımı aldım.

Kayıtlı kullanıcı sayısı: 4.453
Günlük tekil hit: 1.300
Günlük çoğul hit: 30.000

YouFezz;
Aldığım yazılımı bu sitede biraz test ettim, oyunculara yönelik sosyal medya fikri geldi fakat sonradan vazgeçtim.

Weswio;
Wesloo'nun üzerinden 3 ay geçmişti, zihnimi boşaltım ve kararlı adımlar atmaya karar verdim. Babamdan maddi destek alıp 5 Eylül de start verdim, Yazılım ayarlamaları, Uygulama çıkartma süreci vb derken 12 Eylülü buldu. Wesloo projesininden elde ettiğim tecrübeler ile pazarlama stratejimi oluşturdum ve başladım. Ardından bir düzene ihtiyacı olduğunu düşüp ekip kurdum, Destek vermek isteyen kullanıcılar olduğu içinde boş yere destek vermemeleri için profesyonel üyelik sistemini aktif ettim. Şimdi size 2 haftada elde ettiğim sonuçları aşağıya ekleyeceğim.

Ekip: 11 Kişi
Üye sayısı; 2168 Üye
Üyelik kazançları: 190 TL
Tekil Hit: 600-1200
Çoğul hit: 5000-11000

Bu 9 aylık devam eden serüvenimde ben şunu anladım, risk almadığınız sürece aynı klasik hayatınızı yaşamaya devam edersiniz..

Sosyal medya sürecinde beni takip edip yorumlarını ve düşüncelerini belirten herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla!
En büyük risk, risk almamaktır.
Mark Zuckerberg