Selamlar,

Home office çalışıyorum, aileden ayrı eve çıkayım diye ev bakıyorum lakin 4-5 bin liradan aşağı kiralık ev yok İstanbul'da. O fiyat bandındakiler de hakikaten yaşanacak gibi değil. Tuzla, Çatalca, Tekirdağ vs oralarda bile bulamadım eşyalı daire. Daha uzak şehir dışına bile baktım lakin o kadar uzağa gidip yine az çok aynı kiralar veriliyor.

Aile evinde de kiracıyız, satın almak için evlere bakıyorum birkaç aydır ve 3 milyon lira altına oturulacak ev yok. Başka ilçedeki küçük 2 evimizi satıp üzerine 700 bin lira civarı kredi çekmek bile yetmiyor. 700 bin liranın 5 yıllık geri ödemesi de aylık 20 bin lira ödemeyle 1.2 milyon lira. Çok şükür aylık kazancımız ödeme miktarına ayırmak için yeterli lakin bu durum iyice bıkkınlık verdi ve affınıza sığınarak burada biraz içimi dökmek istedim.

Aylık 10 bin lirayla aile geçindirilemeyen bu zamanda Allah herkesin yardımcısı olsun. Zaten 50 yıldır doğru düzgün yönetilmeyen bu vatan topraklarını daha da yaşanamaz hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum.