Ecomanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kızın rahat etmesini istemek için, kızın çalışması ve birşeyler yapması gerek. Evlilik çağına gelinceye kadar evden çıkarmayıp, ondan sonra memura verecez mantığı olabilir mi? Hayat böyle uyanıklıkları kabul etmez. Bu kızı satmak olur. Bu iştede bana göre huzur olmaz.
Konu çok derin, ben kız tarafından bakmadım olaya dikkat edersen direkt aile gözünden baktım. Malesef Türk aile yapısının çoğunluğu böyle çocuklar bu baskı altında yetişiyor, buna çanak tutan diziler, programlar, eğitimsizlik bir çok faktör var. Belli bir yaş üstünde ki kişilere yetiştirilen çocuğun kendi eserleri olduğunu anlatamazsınız. Bir çok aile okusun, iş sahibi olsun kimseye muhtaç olmasın gözüyle bakarken, bir çok aile malesef geçim sıkıntısı, okumamış olmanın verdiği eksiklik nedeniyle okumayan kızlarına kendi zamanlarındaki gibi evlenip gider mantığı ile yaklaşıyor.

Burada karşı cinsi eleşririrken bile içinde bulunduğu şartları iyi düşünmek gerek. Kimse eşit şartlara sahip değil, bazı insanlar ellerinde ki imkanların başkalarında olmadığının farkında bile değil. Bizim gibi ülkeler de mesele meslek sahibi olmaktan çok sosyo-kültürel ve ekonomik şartlara dayanıyor. Bu ülke de tek başına kadın olmak bile bir çok alanda baskı anlamına geliyor.

Önce birey olarak biz değişeceğiz, insana saygı duyan çocuklar yetiştireceğiz, egitimin önemini aşılayacağız, başarının mücadele ve çalışma ile olduğunu anlatacağız ki toplumda ki değişim ve donüşüm başlasın.

Yoksa burada bu konuyu tartışmakla hiç bir şey değişmez,